Најновије

ШОК: Ево шта је одлучило наставно научно веће ФОН-а у вези са докторатом Синише Малог!

Факултет организационих наука усвојио је већином гласова Наставно-научног већа извештај о докторату Синише Малог, којим је предложено да се министру финансија изрекне јавна опомена због неакадемског понашања приликом израде доктората.

Синиша Мали (Фото: Јутјуб)

Наставно-научно веће усвојило је извештај Етичке комисије ФОН-а, којим се утврђује постојање неакадемског понашања. То веће предложило је меру изрицања јавне осуде, наводи се у саопштењу ФОН-а.

Универзитет у Београду раније је обећао да ће до 4. новембра да донесе одлуку да ли ће Малом доделити докторску титулу или дисертацију прогласити плагијатом.

На ванредној седници Наставно-научног већа ФОН једина тачка дневног реда данас је била тема доктората Синише Малог и гласање о извештају који је сачинила Етичка комисија факултета.

Етичка комисија ФОН-а је члановима Наставно-научног већа ФОН-а доставила свој извештај са мишљењем и предлогом изрицања мере јавне опомене, 26. октобра 2019. године, по хитном поступку.

Извештај Етичке комисије сачињен је на основу достављеног материјала Стручне комисије, коју су чинили др Дејан Ерић, редовни професор Београдске банкарске академије, др Винко Канџија, професор емеритус на Универзитету у Ријеци, др Томаж Чатер, редовни професор Економског факултета Универзитета у Љубљани и др Драган Микеревић, редовни професор Економског факултета Универзитета у Бањалуци.

О докторату Синише Малог ће одлучити Универзитет и то, према ранијој изјави ректорке, до 4. новембра, када ће јавност коначно добити одговор на питање да ли је докторат Синише Малог плагијат или не.

Прочитајте ОВДЕ  каква се то катасторфа дешава у јужној Србији.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА