Најновије

ШИПТАРСКИ ЛИДЕР КУРТИ ПОНОВО ПРОВОЦИРА БЕОГРАД: "Мини Шенген" ствара "Велику Србију"!

Аљбин Курти, лидер "Самоопредељења" и будући премијер тзв. државе Косово, тврди да је идеја о "мини Шенгену" платформа за стварање "Велике Србије"!?!

Аљбин Курти (Фото: Јутјуб)

Према његовим речима, иницијатива коју су недавно представили председник Александар Вучић и премијери Албаније и Северне Македоније Еди Рама и Зоран Заев личи на на стварање "четврте Југославије".

“Србија је посвећена стварању нове платформе за "Велику Србију". Србији је потребна платформа за ширење и ми не смемо дозволити четврту Југославију, а то јесте циљ Србије”, истиче Курти.

Коментаришући ове наводе, аналитичар Брано Радун каже да у овој идеји нема ни говора о стварању "Велике Србије" или обнављању четврте или било које друге Југославије.

“Тачно је да би Београд постао центар те економске зоне, али Београд је то и сада. Очигледно то некоме не одговара, па се том неком привиђа некакав великосрпски план. Идеја коју је покренуо председник Вучић наишла је и на одобравање и на негодовање међународне заједнице. Чини ми се да САД и Велика Британија не би имале ништа против "мини Шенгена", а да је Немачка против...“, закључује Радун.

Прочитајте ОВДЕ ко би могао да буде нови српски патријарх.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА