Најновије

УРНЕБЕСНА СЦЕНА ЗБОГ КОЈЕ ЈЕ ЦРВЕНЕО: Штулић жестоко спустио Kарајлића: Зашто свираш кад не знаш?!

О феномену групе “Азра”, њеном лидеру Џонију Штулићу, новом таласу, југословенском рокенролу и тадашњој рок критици, на завршеном Сајму књига у Београду, говорили су Иван Ивачковић, рок публициста, новинар и аутор књиге “Између крајности” (“Лагуна”), као и рокер и писац Неле Карајлић.

Џони Штулић (Фото: Јутјуб)

Др Неле Карајлић рекао је да је концерт “Азре” на Хвару 1980. године био нешто најузбудљивије што је у животу видео.

“После тога сам, мање више, гледао концерте свих озбиљних светских бендова и ништа није било чак ни слично том Азрином. Ангажовани текстови у рокенролу појавили су се на југословенској сцени у моменту када је Тито умро. Апсолутно сам уверен да је рокенрол у Југославији био пројекат Савеза комуниста да се дозволи деци да свирају, јер је то добра друштвена активност, а и рокенрол је сам по себи лева оријентација, па је и природно да постоји у земљи која има социјалистичко самоуправљање као срж система. Тито је то знао и пустио рокенрол, што смо ми као талентован народ искористили да направимо одличну југословенску рок сцену”, рекао је он.

Џони Штулић и Азра су, сматра Неле, на целој домаћој рок сцени били аутентични, а Азра је, како каже, била први бенд који није био рок памфлет.

“Џони је човек свилене душе”, рекао је Карајлић. “Ту своју свиленост бранио је ароганцијом према људима у непосредној близини. Срео ме је 1994. године у Београду и питао: ‘Карајлићу, је л’ још увек свираш?’ Лаконски сам му одговорио: ‘Свирам’. А он ће: ‘Па, зашто то радиш кад не знаш да свираш?'”, испричао је Неле Карајлић.

Прочитајте ОВДЕ  шта је недавно рекао Карајлић а тиче се Сарајева.

Извор: Недељник

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА