Најновије

ЦЕМЕНТНИ БЛОКОВИ ТЕШКИ ПРЕКО ТОНЕ, БОДЉИКАВЕ ЖИВЕ И УБИТАЧНЕ ОСМАТРАЧНИЦЕ: Ево шта Турци праве на границиц са Сиријом! (ФОТО)

Турска учвршћује своју границу са сиријском покрајином Идлиб, где је смештено неколико терористичких група, објавио је "Daily Sabah".

Турска војска (Фото: јутјуб)

Према турском листу, цементни блокови тежине преко 1300 килограма, бодљикаве жице и друга утврђења постављени су дуж граничне ограде са Идлибом како би се спречило да се Сиријци провуку на турску територију.

Ојачавање граничне ограде почело је пре шест месеци, а очекује се да ће бити завршено у наредна четири месеца.

Граница Турске и Сирије (Фото: southfront. org)

Већи део Идлиба и подручја која су под његовом опозицијом контролише Хаџат Тахрир ал-Шам (ХТШ) и друге групе повезане са ал-Каидом. Више од 3 милиона Сиријаца живи у региону који је постао познат под називом Велики Идлиб.

Прошле године турска војска основала је дванаест посматрачких пунктова унутар Великог Идлиба. Верује се да Турска такође подржава неколико наоружаних група унутар региона.

Упркос овој подршци, Турска није очигледно одушевљена пријемом избеглица из Идлиба. Анкара се вероватно плаши немира дуж своје границе ако снаге сиријске владе напредују даље у регији.

Турска је 2016. затворила своју границу са Сиријом. Од тада су најмање 440 Сиријаца, укључујући жене и децу, убили турски граничари одупирући се покушајима преласка у Турску, наводи сиријска посматрачка група.

Шта је главни разлог изласка Америке из Споразума о ракетама, сазнајте ОВДЕ

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА