Најновије

ПУТИН ПРВИ ПУТ У ИСТОРИЈИ ИСПАЛИО СВОЈЕ НАЈСТРАШНИЈЕ ОРУЖЈЕ! Моћна "булава" може да сравни градове са земљом, а место са којег је лансирана...

"Прекоморска балистичка ракета ''булава'' лансирана је први пут у историји са најновије подморнице за пренос пројектила пројекта 955А, Кнез Владимир", навело је министарство.

Булава (Фото: Јутјуб)

У саопштењу се додаје да је подморница испалила ракету док је била под водом са позиције у Белом мору ка полигону Кура у области Камчатка на далеком истоку Русије, преноси Тас с.

Министарство наводи да је "булава" летела у нормалном режиму и да је њена лажна бојева глава слетела на циљ у предвиђеном року, што је регистровано опремом за снимање података.

Командант руске Северне флоте изјавио је за Тас с да ће тестирање подморнице Кнез Владимир бити завршено до краја године и да ће у том периоду бити тестирано и њено оружје.

Према његовим речима, подморница ће бити предата Северној флоти у новогодишњој ноћи. Компанија Севмаш шипјард из северозападне Русије до сада је изградила и испоручила руској морнарици три стратешке подморнице из пројекта 955.

Водећа подморница Јури Долгоруков је постао део Северне флоте, док су две подморнице серијске производње, Александар Невски и Владимир Мономак, у пацифичкој флоти.

Кнез Владимир је први стратешки подводни крузер изграђен у оквиру унапређеног Пројекта 955А, а поринут је у новембру 2017. године.

Министарство одбране истиче са она има бољу звучну скривеност, способност маневрисања и пловидбе у дубокој води, као и унапређени систем контроле оружја. Подморнице из овог програма могу да носе 16 ракета "булава" и опремљене су цевима за торпеда од 533 милиметра.

Прочитајте ОВДЕ   чиме су се то похвалили пилоти НАТо а реч је о Су-35.

Извор: Танјуг/информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА