Најновије

ОШТРО САОПШТЕЊЕ РУСКЕ АМБАСАДЕ У САРАЈЕВУ: Не мешамо се у унутрашње ствари БиХ!

Русија се никада није мешала у унутрашње ствари БиХ и нема такве намере, али са жаљењем бележи непрекидне покушаје увлачења народа БиХ у орбиту војно-политичке Северноатлантске алијансе, чему се један од конститутивних народа противи.

Чланови председништва БиХ (Фото: Јутјуб)

То је саопштила Амбасада Руске Федерације у БиХ, која скреће пажњу на чињеницу да сви који су упознати са реалном ситуацијом у савременој БиХ могу видети да нема ни знакова консензуса у локалном друштву у погледу чланства у НАТО-у.

"Очигледно је да се један од конститутивних народа у БиХ противи чланству у овом војном блоку, да није заборавио малигну улогу коју је Алијанса одиграла током сукоба у БиХ и на Косову 1995. и 1999. године, и да се противи интеграцији у НАТО, што је, са тачке гледишта логике и здравог разума, сасвим разумљиво", истиче се у саоштењу, пренели су медији у БиХ.

Израчено је и уверење да вештачко увлачење БиХ у евроатлантску орбиту поткопава унутрашњу политичку стабилност, ствара нове поделе и у супротности је са логиком Дејтонског мировног споразума у којем је предвиђено доношење виталних одлука искључиво на основу консензуса три конститутивна народа.

Нопомину да поштују суверену вољу народа.

"У вези са наставком тумачења става Русије о евроатлантским интеграцијама БиХ, хтели бисмо коначно да разјаснимо ово питање. Наглашавамо да се Русија никада није мешала у унутрашње ствари БиХ, није имала и нема такве намере. У таквим категоријама не радимо у принципу, поштујемо суверену вољу народа", наводи се у саопштењу.

Прочитајте ОВДЕ шта је Мајк Помпео поручио Милу Ђукановићу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА