Најновије

СТЕФАНОВИЋ АПЕЛОВАО НА СВЕ ЧЛАНИЦЕ УН: Пријем тзв. Косова у Интерпол био би политичка одлука! Приштина жели да распише лажне потернице

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да би пријем такозваног Косова у Интерпол био политичка одлука и да би тада Приштина била у ситуацији да расписује лажне потернице за свим војницима и полицајцима који су се супростављали тероризму деведесетих година.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић

Он је нагласио да је Србија више пута упозоравала да су Интерпол основале УН и да су они у обавези да поштују резолуције које су УН донеле, а да је једна од њих Резолуција 1244.

"По Резолуцији 1244, КиМ је део Србије и не могу самостално бити део неке међународне организације, јер би се тиме имплицирало да је то нека посебна држава, а није", нагласио је Стефановић.

Такође, наводи, јасно је дефинисано да део Интерпола могу бити само држава чланица УН или посматрачи, што тзв. Косово није.

"Чињеница је да Приштини у томе помаже део западних земаља, јер активно лобирају за њихов пријем у Интерпол. Ми се обраћамо свим чланицама шта би била последица ако тзв. Косово уђе у Интерпол", рекао је Стефановић за ТВ Пинк.

Додаје да ће се политизацијом те организације доћи до тога да о случајевима одлучује политички.

"Неће се више поштовати да ли имате за криминалцем расписану црвену Интерполову потерницу, већ ко ју је расписао. Ако донесете политичку одлуку нема више професионалног рада", навео је Стефановић.

Он је рекао да Приштина и сада има могућност да се бори против криминала и корупције преко УНМИК-а.

Прочитајте ОВДЕ шта су обавештајне службе 1999. године нудиле Слободану Милошевићу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА