Најновије

КАБАНИ У ПЛАМЕНУ! Сиријска војска недељу дана бомбардује упориште џихадиста! Следи коначан удар на терористе!

Борбени хеликоптери Сиријских ваздушних снага (СуААФ) наставили су са масовним бомбардовањем Кабанија у североисточној Латакији.

Сиријска војска бомбардује Кабани (Фото: Јутјуб)

Кабани је упориште терористичких група, које су повезане са Ал-Каидом. Кабани је један од кључних градова у овом делу Сирије, а упориште је Хаџата Тахрира ал-Шама, Хораса ал-Дина, Исламске странке Туркестан и Ајнада ал-Кавказа.

Локални медији наводе да сиријска војска већ недељу дана бомбардује овај град са земље и из ваздуха. Наводи се да СуААФ бомбардује центар града, а да су џихадисти претрпели велике губитке.

Припадници терористичких група су се разбежали по периферији практично пустог града. Сиријска војска циља упоришта терориста у самом граду, а мете су пре свега тунели, ровови и друга скровишта са оружјем и људством.

Поједини медији пренели су да су џихадисти донели одлуку да учврсте своје положаје у северној Латакији, пошто ће ово подручје ускоро бити наводно демилитаризовано.

Међутим, ескалација сукоба у северној Латакији наговештава да би овај регион ускоро могао да буде поприште великог сукоба САА и терориста.

Прочитајте ОВДЕ како САА гранатира терористе у Идлибу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА