Најновије

НЕОЧЕКИВАН ОБРТ! АМЕРИ СЕ ОГЛАСИЛИ И ДЕМАНТОВАЛИ: САД И Северна Кореја имали добре разговоре!

Након што је севернокорејски преговарач објавио да су нуклеарни преговори на радном нивоу између Северне Кореје и САД у Стокхолму прекинути, огласио се Стејт депратмент наводећи да су две делегације у Стокхолму имале "добре разговоре".

Ким Џонг Ун и Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Портпарол Стејт департмента Морган Ортагус навео је у саопштењу да ранији коментари севернокорејске делегације "нису одраз садржаја или духа данашњих разговора који су трајали осам и по сати".

САД су изнеле "кративне идеје" и имале "добре разговоре" са севернокорејским колегама, додаје се у саопштењу.

Стејт департмент наводи да су на крају разговора САД предложиле да се прихвати позив домаћина из Шведске да се за две недеље у Стокхолму одржи нови састанак како би се разговори о свим темама наставили. САД су, како се истиче, прихватиле тај позив.

Претходно је главни севернокорејски преговарач Ким Мјонг Гил изјавио да су нуклеарни преговори на радном нивоу између Северне Кореје и САД су прекинути.

Ким је рекао да је америчка делегација дошла на преговоре "празних руку", наводи Кјодо.

- Преговори нису испунили наша очекивања и на крају су прекинути - рекао је главни преговарач Северне Кореје чије је речи новинарима испред амбасаде те земље у Стокхолму пренео преводилац, преносе медији.

Делегација Северне Кореје стигла је у четвртак у Стокхолм на преговоре о денуклеаризацији те земље на радном нивоу.

Северна Кореја претходно је саопштила да је успешно тестирала нови тип балистичке ракете лансиран са подморнице, подсећа британска агенција.

BBC напомиње да су многи на овај састанак у Стокхолму гледали као на припрему терена за нови састанак председника САД Доналда Трампа и севернокорејског лидера Ким Џонг Уна.

Њих двојица су се до сада два пута састали. Први састанак у Сингапуру 2018. године завршен је нејасним споразумом о денуклеаризацији са мало конкретних резултата.

Други састанак у Вијетнаму у фебруару завршен је без договора.

Северна Кореја прекинула нуклеарне преговоре са САД! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА