Најновије

НАРОД ЈЕ ПОБЕДИО! Инвеститор МХЕ у Топлом Долу: Одустајем од градње, више нећу крочити у Пирот!

Не сукоб, већ линч - тако инвеститор Драган Јосић описује ситуацију у старопланинском селу Топли До, након сукоба између мештана и обезбеђења приликом покушаја да крену са радовима на изградњи мини-хидроелектране. Каже да је разочаран реакцијом полиције и поручује да одустаје од градње МХЕ у овом старопланинском селу, а да ће од државе тражити надокнаду штете и изгубљену добит.

Протест у Топлом Долу (Фото: Јутјуб)

Ситуација око градње мини-хидроелектране у селу Топли До ескалирала је јутрос када је и полиција реаговала, а како су сведочили мештани села, било је повређених на обе стране.

Међутим, инвеститор Драган Јосић тврди да су повређени са “његове стране” и то више од 10 особа. Међу повређенима је и сам и збринут је у Клиничком центру у Нишу.

Ми смо у Ургентном центру, мени стављају гипс на руку, а двојица радника имају контузију главе и повреду кука - каже Јосић.

Јутрошњи сукоб описује као линч, где су он и његови радници "извукли дебљи крај".

Десио се линч, они су напали нас, упали на приватан посед. Тукли су нас, ударали моткама, срушили нашу имовину, поломили аутомобиле. Гађали су нас каменицама, још десетак људи је прошло са мањим повредама - каже инвеститор.

Полиција је саопштила да је реаговала јутрос током сукоба мештана села Топли До и обезбеђења и радника на изградњи мини-хидроелектране, али Јосић каже да је разочаран њиховим понашањем.

Тотално сам разочаран реакцијом пиротске полиције која је допустила да нас линчују и да нам разбијају стакла без икаквих реакција. Они су били неми посматрачи. Јурили су нас са 2 војна џипа или камиона, а полиција није реаговала. Ово је банана држава - каже Јосић.

"Одустајем од градње"

Након најновијих дешавања у старопланинском селу, инвеститор најављује да одустаје од градње мини-хидроелектране, али да ће тражити надокнаду штете од државе.

- Нећу ногом крочити у Пирот, а не у Топли До. Да гледам како липти крв из глава мојих радника, мени да ломе руку, а да немамо никакву заштиту, не пада ми на памет. Прво ћу да тужим полицију, а онда ћу тражити надокнаду од државе за изгубљену добит и надокнаду штете. Да ми врате паре које сам уложио, јер ми је онемогућено да градим мини-хидроелектрану, а државни органи не предузимају ништа поводом тога - резигниран је Јосић.

Подсетимо, рано јутрос дошло је до сукоба у Топлом Долу између мештана и обезбеђења које је ангажовао инвеститор и то када су покушали да крену са радовима на изградњи мини-хидроелектране.

Мештани Топлог Дола поручили су да ће барикада на мосту у селу са стражама које трају даноноћно нешто више од месец дана остати до испуњења обећања председника Србије о забрани градње мини-хидроелектрана у заштићеним подручјима и док инвеститору не истекне грађевинска дозвола за МХЕ.

Прочитајте ОВДЕ  каква се то фотографија из манастира Жиче шири друштевним мрежама.

Извор: Јужне вести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА