Најновије

ВУЧИЋ ОДГОВОРИО ХРВАТСКИМ МЕДИЈИМА: "Трљао" бих руке само у случају компромиса!

Председник Александар Вучић поручио је данас, коментаришући опаске из хрватских медија да је он једини "који трља руке" због резултата на изборима на Косову и Метохији, да би то радио само уколико би било постигнуто компромисно решење са Албанцима које је, каже, још увек далеко.

Александар Вулић (Фото: Јутјуб)

Вучић је тако одговорио на питање новинара да прокоментарише писање хрватског "Јутарњег листа" да "Вучић једини трља руке због избора на КиМ".

- Ја руке обично држим овако (спојени прсти две руке), ретко сте ме видели да трљам руке - рекао је Вучић кроз осмех, одговарајући на питање током конференције за новинаре са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом.

Навео је да су Срби добили потребан легитимитет за преговарачки процес и да се сада чека формирање владе у Приштини са представницима које су изабрали Албанци.

- Ми ћемо да разговарамо и преговарамо, немамо проблем са тим, желимо да постигнемо договор у будућности - рекао је Вучић.

Он је навео да је сигуран да то неће бити лако, али да ће са својим тимом да чини све што може да дође до компромисног решења.

Вучић је додао и да не познаје никога ко је представницима запада који су доносили одлуке и о признању независности Косова, изговарао реченице које је он изговарао. Додао је да то може да потврди преводилац, која је била на разговорима и са представницима претходних власти.

- Никад им нико ствари није говорио онако како сам им ја саопштавао, али то не значи да ћемо да променимо америчку или турску одлуку. Нису они мала деца, они одлуке доносе у складу са својим интересима - рекао је Вучић.

Јефтине провокације шиптара стижу сиректно из Приштине! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА