Најновије

ЗАПАД СТРАХУЈЕ ОД НОВОГ КИНЕСКОГ ЧУДА: Представили нови хеликоптер, а већ га пореде са једном америчком моћном летелицом (ВИДЕО)

Кина је на војној паради представила и хеликоптер З-20 домаће производње.

З 20 (Фото: Јутјуб)

"Сва опрема представљена на паради израђена је у земљи и у служби је", рекао је генерал-мајор Каи Ђијун, заменик шефа канцеларије водеће групе за организацију војне параде.

То значи да је З-20 већ започео активну службу у оквиру Народноослободилачких снага НР Кине (ПЛА) након дуже фазе тестирања.


Кинеско Министарство националне одбране потврдило је рад на развоју З-20 у децембру 2013. након што је наводни први хеликоптер примећен на североистоку Кине. Многе слике З-20 од тада су се појављивале на интернету и у кинеским авио-свемирским часописима.

З-20 је први кинески хеликоптер средње тежине који се може прилагодити различитим теренима и временским приликама, а очекује се да ће га користити војска и морнарица, рекли су војни експерти, напомињући да може деловати и на висоравни попут оне у Тибетанској аутономној регији југозападне Кине, где би висина могла да проузрокује проблеме, укључујући и недостатак кисеоника.

Хеликоптер се може користити у многим мисијама, укључујући превоз особља и терета, претрагу и спасавање, извиђање и против подморница, рекли су стручњаци, напомињући да ниједан други кинески хеликоптер није тако свестран као З-20.

З-20 многи пореде са америчким тзв. "црним јастребом" УХ-60.

Зашто је Иран тајно оружје Кине за уништење хегемоније америчког петродолара прочитајте ОВДЕ.

Извор: Глобал тајмс/ Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА