Најновије

ЂУРИЋ: Неће бити Куртијеве "велике Албаније"

Директор канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је јуче да су пројекат "велике Албаније" и брисање Србије и Срба са мапе окосница програма Аљбина Куртија и да зато и говори да не жели да разговара са онима за које су Срби гласали.

Ђурић (Фото: kim.gov.rs)

- Курти могуће неће постати премијер самопроглашеног Косова, али би лако могао да понесе титулу косовског барона Минхаузена. Курти лаже цео свет да је тобоже демократа, а не зна да израчуна да је 10 увек више од 0 - рекао је Ђурић за Танјуг.

Он је рекао да му уместо честитке, коју он сам због очигледне нетрпељивости није упутио онима које су Срби изабрали, поручује да Косово није прћија ни мираз његов или његових "енверистичких следбеника".

- Не жели да разговара са демократски изабраним представницима Срба - хвала му! Уштедео нам је време и енергију да свету објаснимо ко је и шта је - великоалбански, шовинистички екстремиста који гази основна демократска начела, сања уништење Срба и Србије и читав живот троши на мржњу и снове о великој Албанији и независном Косову који се никада неће остварити - истакао је Ђурић.

Он указује да Курти жели да разговара са онима који су освојили 0,08 одсто гласова, а не жели ни да чује оне који су освојили 98 процената.

- Нема Куртијеве велике Албаније и неће је бити. Неће бити ни независног Косова. Лагање сопственог народа да то може да постигне претећи Србији и угњетавајући Србе неће ни њему ни целом Косову и Метохији донети ништа добро - истакао је Ђурић.

Он додаје да се Курти хвали да неће да разговара са демократски изабраним представницима читавог једног народа, другог по бројности у покрајини у којој живи, а првој по бројности у држави чији је грађанин.

- Српски држављанин Курти обмањује албански народ јефтином шовинистичком реториком упереном против Срба. Његови шовинистички снови о великој Албанији његова су права природа. Нека нико у Србији не гаји опасне илузије о Аљбину Куртију као тобожњем новом лидеру који смењује ратну генерацију албанских политичара - поручио је Ђурић.

О чему су Вућић и Ердоган разговарали у четири ока прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА