Најновије

ОВАКО БИ ИЗГЛЕДАО ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ! ЈАСНА ПОРУКА РУСИЈЕ: Ако нас нападнете нећете стићи ни да се покајете!

Од тренутка добијања сигнала о атомском нападу на Русију руководство у Москви имало би десетак минута да донесе одлуку за одговор!

Руска војска (Фото: Јутјуб/ Правда)

Колико би требало противничким ракетама да долете до Русије зависи одакле су испаљене. Руски војни експерти кажу да ако би ракета са атомском главом била испаљена из Америке, њој до Русије треба око 30 минута лета, што је довољно да се разјасни да ли је погрешио систем за упозоравање од атомског напада. Али ракете које би биле на подморницама или на територији бивших социјалистичких земаља, а сада чланица НАТО, летеле би до руске територије само од пет до осам минута.

Москва и Вашингтон имају посебну везу преко које председници држава и начелници генералштабова могу да провере да ли се ради о лажном упозорењу.

Начелник штаба 15. армије Ваздушно космичких снага посебне намене, генерал Анатолиј Нестечук, тврди да Русија наставља да прави радарске станице које имају задатак да упозоре на ракетни напад. Систем раног упозорења мора да препозна ради ли се о једној или више ракета које лете у правцу Русије.

Напад једном ракетом "би био чудан", а напад већег броја ракета значио би атомски рат велесила. У том случају команду за одговор даје председник државе. Ту права на грешку нема, каже генерал Анатолиј Нестечук.

Експерти се слажу у оцени да у случају тоталног атомског рата и испаљивања више десетина ракета никаква ПВО не би била способна да спречи светску катастрофу. ПВО може да пресретне само мањи број ракета, али не и стотине.

Говорећи о атомском рату лани је Путин казао да би агресор "умро не успевши да се покаје" а грађани Русије би "као жртве агесије и као мученици доспели у рај".

Зато је недавно на међународном форуму "Валдај", Путину постављено питање: "Јесмо ли сада ближе рају?" Он је одговорио да смо ми увек подједнако блиски Богу који ће одредити где ћемо се налазити после нашег земаљског живота. Али што се тиче атомског оружја, ситуација се погоршала после изласка САД из Договора о забрани ракета средњег и кратког домета.

Путин се, ипак, нада да се ситуација може поправити док Американци нису довезли своје ракете малог и средњег домета у Азију. А ако их тамо довезу, домаћини им могу бити само Јапан и Јужна Кореја. Те ракете би могле да гађају кинеске ракетне центре, али и руску подморничку базу на Камчатки, где се налазе подморнице које су наоружане интерконтиненталним балистичким ракетама.

"Мртва рука"

Чак и кад би агресор ликвидирао већи број руских ракета не би могао да избегне одмазду. Јер, није тајна да постоји систем аутоматског одговора познатији као "мртва рука".

Радарске станице

У току 2021. би требало да буде пуштена у рад радарска станица у Воркути, затим, 2022. у Оленогорску и 2024. у Севастопољу. Русија ће имати и на Арктику радарске станице које ће моћи да правовремено упозоре да је почео противнички ракетни напад.

Највећа руска нафтна компанија избацила доларе из нових уговора. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА