Најновије

ТУРЦИ БОМБАРДОВАЛИ СЕВЕР СИРИЈЕ: Курди и побуњеници спремни на преговоре са Дамаском

Турске оружане снаге су 8. октобра саопштилe су да су током дана извеле ваздушне ударе на сиријско-ирачкој граници како би спречиле курдске групе да допреме појачање за своје јединице на северу Сирије.

Турска војска бомбардује границу са Сиријом (Фото: Јутјуб)

Званична Анкара, која сматра јединице Курдистанске радничке партије као терористичку групу, очекује да би Курди своје наоружање и борбе могли да преместе из северног Ирака на сиријско-турску границу.

Одмах после првих удара на Курде, представници Сиријске демократске армије (СДФ) саопштили су да су спремни на преговоре са званичним Дамаском. Иначе, курдске јединице ЈПГ се боре у саставу СДФ, а америчке снаге су најавиле да ће се повући са севера Сирије.

“Ако Америка напусти то подручје, а нарочито погранично подручје, ми ћемо морати да проучимо све расположиве могућности”, рекао је један од званичника курдске администрације.

“Можемо да преговарамо са Дамаском и Русијом како бисмо заједно одбили турске нападе. Надамо се да таквих састанака може да буде у наредном периоду”, додао је он.

СДФ је раније саботирала све покушаје званичног Дамаска да све проблеме реши преговорима. Међутим, све ће зависити од тога да ли ће Турска покренути војну операцију на северу Сирије.

Прочитајте ОВДЕ како су Курди узвратили на нападе Турака.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА