Најновије

ВЕЉА ПОНОВО У ЕЛЕМЕНТУ: Владике морају да узму годишњи одмор да исповеде Вучића, јер је толико грешан према српском народу

Председник Нове Србије Велимир Илић упитао је председника Србије Александра Вучића шта слави и како га није срамота да слави победу на изборима на КиМ.

Председник Нове Србије Велимир Илић (Фото: Јутјуб)

“Председниче, како те није срамота да славиш победу Српске листе на КиМ где си поделио народ до крвопролића? Марко Ђурић је водио кампању ко није за Српску листу тај је непријатељ Србије. Срам вас било. Делите оно мало Срба што је на КиМ остало. А сви знамо како сте добили 95 одсто. Знамо да је српска мафија вршила притисак на народ да гласа. То је она иста мафија која сарађује са албанском мафијом. А ти председниче славиш највећу  срамоту у историји Србије. Ти избори су корак ка признању косовске независности. Поред тебе српском народу не требају други непријатељи”, рекао је Илић на конференцији за новинаре. 

Илић је упитао шта Србија има од посета “силних страних званичника” и где се види било какво решење за КиМ и бољитак“. 

“Ево сада је дошао опет Ердоган. Он са Ердоганом договара изградњу пута Београд - Сарајево. То није Београд – Сарајево, већ Београд – Кузмин. Тај пут 18 километара пролази кроз територију Србије. То је пут који повезује Босну са Европском унијом. И мења просторни план Србије. А председник је на себе преузео улогу свих институција. Нигде не каже да он то прихвата, али да то треба да прође Скупштину и Владу. Он сам све одлуке доноси. Тако и са Макроном, Меркеловом. Све их је довео да очерупају Србију. Постали смо јефтина радна снага. Народ нам оде, председниче. А ти тврдиш да добро живимо. Живе добро ти око тебе, кумови и фамилија, али народ не живи добро. Србија пропада. Уништена је економски и политички”, казао је Илић.
 
Он је додао да је предвиђено да председник Србије прими Орден “Светог Саве” као највише одликовање СПЦ.

“Никада ниси био у Жичи, у Лелићу, у Милешеви. Није те било на прослави 800 година аутокефалности СПЦ. Али орден ћеш да примиш. Е па надам се да ћеш када примиш орден и почети да се понашаш као православни верник. Да постиш среду и петак, постове, а онда и да се исповедиш. А ја се надам да ће честите владике узети годишњи одмор да га исповеде. Он је толико грешан према српском народу да неће моћи данима да исповеди све своје грехе”, истакао је Илић. 

Потпредседник Нове Срије Зоран Стојковић казао је да је Нова Србија донела одлуку да изађе на изборе, јер су избори редовни. 

“Ово је редован изборни циклус и свака озбиљна странка учествује на таквим изборима. Нова Србија је озбиљна странка, а наш председник човек са великим парламентарним и политичким искуством. И зато што и власт и део опозиције, која најављује бојкот, неће нас да зову на преговоре и округле столове, јер знају да смо ми једина права опозиција”, казао је Стојковић. 

Он је оценио да “ни власт, ни део опозиције не желе изборе”. 

“Ми смо на Скупштини показали да смо озбиљна странка која има бројне интелектуалце, као и раднике и сељаке, да смо народна странка, која се бори за интерес народа, а не за лични економски интерес”, истакао је Стојковић.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА