Најновије

ДАЧИЋ И СТЕФАНОВИЋ САЗВАЛИ АМБАСАДОРЕ И ОДРЖАЛИ БРИФИНГ! Ово су биле главне теме!

Министри спољних и унутрашњих послова Ивица Дачић и Небојша Стефановић заједно су данас одржали брифинг за амбасадоре одређених држава чланица Интерпола акредитованих у Београду, поводом поновног захтева тзв. Косова за пријем у чланство те организације и том приликом су изразили уверење да ће се чланице Интерпола и овог пута томе успротивити.

Дачић и Стефановић (Фото: mup.gov.rs)

На брифингу је истакнуто да је састанак посвећен теми која је од велике важности за Србију, а уједно представља изазов и за све државе које своју политику заснивају на поштовању међународног права и основних принципа међународних односа.

Министри су обавестили амбасадоре да ће Стефановић предводити делегацију Србије на предстојећем заседању Генералне скупштине Интерпола, која се одржава од 15. до 18. октобра ове године у Сантјагу у Чилеу.

Изражена је захвалност свим државама које су пружиле подршку ставовима Србије на прошлогодишњој Генералној скупштини Интерпола у Дубаију, као и уверење да ће се и овог пута успротивити пријему тзв. Косова у Интерпол, и на тај начин поново јасно потврдити да су против политизације професионалне полицијске организације каква је Интерпол, наведено је у саопштењу МСП.

Шта садржи програм од 100 тачака шиптарског заговорника тзв. Велике Албаније? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА