Најновије

ЕРДОГАН ПРЕКРШИО СВА МЕЂУНАРОДНА ПРАВА: Турска започела бомбардовање Сирије!

Турска армија је започела ваздушне ударе на северу Сирије уз подршку артиљеријске рате, изјавио је високи званичник у Анкари, преноси Ројтерс.

Сиријско-турска граница (Фото: Јутјуб)

Турска армија је започела ваздушне ударе на северу Сирије уз подршку артиљеријске рате, изјавио је високи званичник у Анкари, преноси Ројтерс.

Турска жели да из пограничног подручја потиснe курдске борце да би успоставила зону безбедности у циљу повратка дела од 3,6 милиона избеглица колико је потражило уточиште у Турској.

Министарство спољних послова Сирије осудио је раније данас планове Турске да изврши офанзиву на северу те земље. Сирија је акцију Турске назвала "безобразним кршењем" међународног права.

У саопштењу се наводи да ће се Сирија одупирати упаду свим силама, а за тренутну ситуацију окривили су курдске групе који су, како наводе, искоришћени као средство за "амерички пројекат".

Они су најаве напада оценили као "непријатељско понашање" турског председника Реџепа Тајипа Ердогана и експанзионистичке амбиције Анкаре у Сирији. 

Министар спољних послова Мевлут Чавушоглу рекао је раније данас да је је право Турске да се брани у складу са међународним правом.

Он је додао да су једина мета терористи и да ће упад бити Анкарин начин да "допринесе интегритету сиријске границе".

Прочитајте ОВДЕ како је Иран почео ненајављену вежбу са Турском.

Извор: Радио Слободна Европа/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА