Најновије

МИСТЕРИОЗНА ЖЕНА АЉБИНА КУРТИЈА: Норвежанка проучава тероризам, а удата је за шиптарског екстремисту

Аљбин Курти и његова странка "Самоопредељење" освојили су највише гласова на недељним изборима одржаним на КиМ.

Рита Курти (Фото: Јутјуб)

О његовој биографији доста се зна, а у српској јавности је остао упамћен као осуђени за рушење територијалног интегритета СРЈ.

Ипак, о породици није много говорио у јавности, а познато је да је његова супруга Норвежанка Рита Аугестад Кнудсен, која се тренутно бави истраживањима у области тероризма и екстремизма.

Раније ове године, Курти и његова супруга доспели су у жижу јавности због њихових примања, где су косвски медији преносили да је Ритина зарада изнад свих стандарда јужне српске покрајине.

Курти је пријавио у прошлогодишњем извештају да у банци НДП има 85.000 евра, док је његова супруга пријавила у истој банци 10.000 евра за ову годину.

Где је нестало мистериозних 75.000 евра није и даље познато јавности, али оно што се претпоставља јесте да су га искористили за куповину стана у Норвешкој. Управо тај стан од 400.000 евра је пријављен у њихову имовину у овогодишњем извештају док га у претходним није било.

Оно што је заправо најзанимљивије из поменутог извештаја је да је Курти пријавио да годишње зарађује 19.000 евра, док је зарада његове супруге значајно већа - 42.000 евра.

Говорећи о својојој супрузи Рити која је пореклом Норвежанка, Курти се први пут у јавности осврнуо на тренутак када су се упознали.

“Мислим да је живот помало тајанствен и не знамо куда ће нас таласи одвести. Тако сам у Приштини срео своју жену, и испало је да сам задовољан куда су ме таласи одвели. У породици немамо "шефа", али имамо неку врсту самоуправе”, рекао је Курти у једном интервјуу косовским медијима.

У Ритиној званичној биографији може се наћи да се уско бави проценом ризика везаним за тероризам, естремизам, радикализацију, али и међународним правом на КиМ.

То је нарочито занимљиво ако се има у виду да је 2000. године био осуђен за тероризам и рушење територијалног интегритета СРЈ.

Рита и Аљбин имају ћерку која живи са мајком у Норвешкој.

“Моја ћерка прича и албански и норвешки. На почетку сам са Ритом говорио на енглеском, што је њој било чудно, али данас говори оба језика. Боље говори она албански, него ја норвешки”, објаснио је Курти у интервјуу.

Прочитајте ОВДЕ ко би требало да формира власт на КиМ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА