Најновије

ОШТРА РЕАКЦИЈА ДАЧИЋА: Норвешке дипломате легализовале тзв. "Велику Албанију"!

Министар иностраних послова Србије Ивица Дачић осудио је сусрет специјалног представника за Западни Балкан Министарства иностраних послова Норвешке Арнеа Санеса Бјернстада и лидера покрета Самоопредељење Аљбина Куртија који је одржан уз заставу Албаније.

"Министарство спољних послова Србије најоштрије осуђује сусрет специјалног представника за Западни Балкан Министарства иностраних послова Краљевине Норвешке Арнеа Санес Бјорнстада и лидера Покрета Самоопредељење Аљбина Куртија, којем је присуствовао и амбасадор Норвешке на Косову и Метохији Јенс Ерик Грондахл, а који је одржан уз заставу Албаније", истиче се у саопштењу.

Подсећа се да је лидер Самоопредељења познат као заговорник стварања такозване “Велике Албаније”.

"Свако ко се у Приштини састане са човеком који претендује да буде премијер тзв. Косова уз заставу Албаније, легализује идеју 'Велике Албаније', односно прикључења такозваног Косова Албанији", наглашава се у саопштењу.

Министарство спољних послова, с тим у вези, сматра да се све земље чланице Уједињених нација, а посебно земље у Европи, морају суздржати од давања легитимитета оваквим провокацијама.

Прочитајте ОВДЕ са ким је Курти најавио да ће правити коалицију на КиМ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА