Најновије

ПУТИНОВ ЧОВЕК ОДБРУСИО "МАЛОМ ТРАМПУ"! Боцан-Харченко: Амерички став о КиМ не даје шансе за дијалог!

"У више наврата смо наглашавали да, пре свега, треба анализирати став САД о Косову и преговорима. Засад не видимо у том ставу промене које би давале бољу шансу за дијалог. Специјални изасланици и њихово именовање су само спољни атрибути".

Александар Боцан-Харченко (Фото: Јутјуб)

Овако је Александар Боцан-Харченко, руски амбасадор у Београду одлуку шефа Беле куће Доналда Трампа да за специјалног изасланика за "мировне преговоре" Београда и Приштине именује Ричарда Гренела, који ће ново задужење обављати паралелно са функцијом амбасадора САД у Немачкој.

Постављење "малог Трампа" - како Гренела иначе зову у дипломатским круговима, највише због његовог "булдожерског" политичког стила сличног стилу америчког председника - уследило је само месец дана након што је заменик помоћника државног секретара САД Метју Палмер именован за специјалног представника за Западни Балкан, са задатком да откочи дијалог Београда и Приштине.

На питања - да ли се овим последњим потезом Беле куће умањује улога ЕУ у процесу преговора, да ли ће и званична Москва именовати специјалног изасланика за дијалог, и ко би то могао бити, амбасадор Боцан-Харченко каже:

“Што се тиче ЕУ, Брисел је сам смањио своју улогу, дозволивши Приштини да блокира раније постигнуте споразуме, да уведе таксе, да некажњено учини све за подривање и стагнацију дијалога. Ако постоји жеља за обнављањем дијалога, треба узимати у обзир извесне, оправдане захтеве Београда. То је питање које изискује прворазредну пажњу”.

Прочитајте ОВДЕ каква битка очекује Србију у Интерполу.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА