Најновије

НОВИ РУСКИ РАТНИ БРОД ИМАЋЕ НЕВИЂЕНУ МОЋ: Путинова звер на води носиће ракете невидљиве за радаре (ВИДЕО)

Председник Русије Владимир Путин посетио је у Калињинграду Прибалтичко бродоградилиште "Јантар" и корвету у изградњи "Гремјашчи", која би могла да буде наоружана хиперсоничним ракетама "Циркон".

Путин и Шојгу (Фото: РИА)

Попевши се на корвету, Путин је прегледао његове просторије и упознао се са системима наоружања и опремом. На главном командном мосту брода, командант „Гремјашчег“ капетан друге класе Роман Довгајлов испричао је шефу државе о карактеристикама управљања најновијим бродом.

Командант је скренуо пажњу председника на прамац „Гремјашчег“, на коме су смештени лансирни контејнери ракета „Калибар“, и рекао да би у перспективи ту могле да буду постављене најновије хиперсоничне ракете „Циркон“.

„Сигурно ће бити ’Циркон‘“, нагласио је председник, обраћајући се министру одбране Сергеју Шојгуу. Министар се насмешио и климнуо главом.

Пројекат корвете 20385 развио је концерн „Алмаз“. Вишенаменске корвете овог пројекта предвиђене су за откривање и уништавање подморница и бродова противника, за осигуравање искрцавања приликом десанта, чување приобалне зоне и пратњу других бродова. Бродови су опремљени артиљеријским, ракетним, противподморничким, сонарним и радарским системима.

Турци коначно ослободили 18 сиријских војника. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА