Најновије

РАДИЋ О КУПОВИНИ ПАНЦИРА: Како се на крају године појављују милиони евра за набавку војне опреме и наоружања?

"Oд почетка модернизације Војске Србије крајем 2016. па до данас, у буџету се јасно виде трансфери који указују да се новац из других министарстава преусмерава у Министарство одбране за куповину војне опреме и наоружања", каже војни аналитичар Александар Радић.

Александар Радић (Фото: Јутјуб)

Почетком следеће године у Србију би требало да стигне руски одбрамбени систем "Панцир", а решење за његову куповину Радић назива "невидљивим буџетским бајпасом".

Он се пита како се на крају године, када не би требало да буде много пара у буџету, појављују милиони евра који се концентришу за набавку војне опреме и наоружања.

"Реч је о веома флуидној атмосфери, где не видите јасно планирање, немате процедуре које би подразумевале тендере, а на крају крајева, и јавну дискусију о тим темама, већ се потписују велики уговори и тамо негде у октобру или децембру се проналази новац за подмиривање тих уговора", рекао је Радић.

С једне стране, додаје, сјајно што се Војска Србије модернизује, али...

"С друге стране, врло је необично што се то ради тако кроз низ импровизација. За трансфере који вреде десетине милиона евра из министарстава рада, здравља, локалне и државне управе на рачун Министарства одбране немате ниједну информацију, само празно бело поље у званичним документима", каже Радић.

Прочитајте ОВДЕ шта је немачки амбасадор у Србији поручио властима у Београду и Приштини.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА