Најновије

"Трамп постао први амерички председник који је Украјини послао помоћ у оружју како би се супротставила Русима"

Сједињене Америчке Државе се надају да ће Кијев и Москва постићи споразум, изјавио је саветник америчког председника за националну безбедност Роберт О'Брајан.

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

У емсији на Си-би-есу су га питали "да ли САД намеравају да наставе са пружањем војне помоћи Кијеву док Русија не напусти Крим и престане да помаже сепаратистима".

"Нећу давати претпоставке о томе шта ће се даље догађати. Надам се да ће се Русија и Украјина помирити, да ће бити некакав мировни уговор или споразум. Не могу да обећам да ћемо ми тамо нешто вечно радити", одговорио је О'Брајан, преносе РИА Новости.

Истовремено је нагласио да је Доналд Трамп постао први амерички председник који је Украјини послао помоћ у оружју како би се "супротставила Русима". 

Кашњење војне помоћи Кијеву у лето 2019. године био је један од главних аспеката истраге о импичменту против Доналда Трампа. Демократе претпостављају да је Трамп поставио услов за помоћ, како би Кијев покренуо истрагу против Трамповог политичког противника Џоа Бајдена и његове породице. Трамп је то демантовао.

Москва је више пута навела да није страна у сукобу у Украјини. Кремљ је такође нагласио да су становници Крима демократски, у складу са међународним правом и Повељом УН-а, гласали за поновно уједињење са Русијом. Према речима председника Владимира Путина, питање Крима је „потпуно затворено“.

Трамп похвалио Немце због рушења Берлинског зида, али је потом одбио њихов поклон Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА