Најновије

ДО САДА НЕВИЂЕНО ПОНИЖЕЊЕ ЗА НАС: Србија мора да плати ратну одштету лажнј држави! Шиптарски ултиматум који не смемо одбити!

Тирана и Приштина спремају вишемилионски захтев у доларима за ратну одштету коју ће Албанци са Косова тражити од Србије.

Функционер Владе Албаније Генет Цакај (Фото: јутјуб)

Према сазнањима, у Тирани је одржан састанак највиших функционера у Албанији и људи који ће наредних година владати лажном државом, а тема је захтев Србији за плаћање ратне одштете такозваном Косову.

- На састанку су били високи функционери Владе Албаније, међу којим и Генет Цакај, као и Аљбин Курти и људи из кабинета Исе Мустафе. Са епилогом овог састанка упознат је и Еди Рама - открива извор из дипломатских кругова.

Према његовим речима договорено је да Тирана помогне Приштини у формирању захтева.

- Тирана је обећала сву правну и финансијску подршку како би се сачинила листа захтева за плаћање ратне одштете и како би се оптужио званични Београд. Део те листе већ је написан и то у оној чувеној Платформи за дијалог са Београдом коју су усагласили Љимај, Харадинај, Тачи, Пацоли и Весељи - каже извор.

У том тексту дословно пише:

"Ратна одштета. Србија је одговорна и мора да плати цифру еквивалентну ратној штети, као компензацију за економске губитке који су директна последица акције Републике Србије током рата. У следећем дијалогу, биће потребно одређивање принципа који морају бити испуњени како би се квантификовали ови релевантни захтеви, као и споразум о неутралним механизхмима којима би се извршиле процене".

На овом папиру ће се наћи и то да је Србија током сукоба на Косову и Метохији одговорна за убиство више од 12.000 Албанаца, масовну депортацију више од милион људи и милионе долара штете, да то нису били појединацни случајеви, већ директно спонзорисани од српске државе.

Да ово нису празне приче и да се увелико ради на оваквом папиру доказује и изјава коју је управо вршилац дужности албанског министра спољних и европских послова Гент Цакај дао у четвртак.

Он је рекао да би Србија требало да плати ратну одштету лажној терористичкој државии да би процес нормализације односа две стране требао бити окончан признањем независности окупиране територије.

"Нарочито смо истакли потребу заједничког деловања Албаније и (тзв.) Косова кад је реч о ратним злочинима, пројектима етничког чишћења и геноцида које је Србија починила на Косову. Нормализација односа (тзв.) Косова и Србије такође значи однос према систематским злочинима против албанског народа на Косову", рекао је тада Цакај. 

Због чега су џихадисти за свој центар у Европи одабрали баш Косово, сазнајте ОВДЕ!

Извор: espreso. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА