Најновије

ДРАМАТИЧНА ИСПОВЕСТ ОЦА СРБИНА КОЈИ ЧАМИ У КОСОВСКОМ ЗАТВОРУ: Мој Марко хтео да се убије, не може да издржи шиптарску тортуру

“Moj син је, како сам тек пре неколико дана сазнао, хтео себи да одузме живот у затвору! Иако се раније није жалио, сада ми, када одлазим у посете, говори да не може више да издржи ни физички ни психички јер је изложен страшној тортури”, овим речима Небојша (52), отац Марка Рошића (26), описује стање у којем се налази његов  син који је већ годину дана у притвору као осумњичен у случају убиства Оливера Ивановића.

Марко Рошић је радио за косовску полицију (Фото: Јутјуб)

Небојша жели да о свему обавести јавност јер је забринут за Марков живот. Он и супруга не спавају ноћима, немоћни да помогну сину.

“Иако се раније није жалио нити желео да прича, очито да не може више да издржи малтретирање. Недавно ме је стражарка из затвора у Гњилану обавестила да су наишли у последњем тренутку и да су га спречили да себи одузме живот вешањем о чаршав”, наставља причу Небојша.

Његов син чами у притвору без икаквих доказа. Заплашен је и застрашен, али родитељима не жели да износи детаље.

“Био сам у уторак у посети Марку у затвору код Подујева, где је премештен из Гњилана без икаквог образложења и обавештења породице и адвоката, и видео сам га у јако лошем стању. Жалио се да га боле ноге, али није желео да га воде код доктора јер га тада, како ми је испричао, посебно шиканирају - стављају му ланце на руке и ноге и спроводе га специјалци са пушкама, који га додатно муче”, прича Небојша, и сам запослен у косовској полицији.

Када је последњи пут Марко био у болници у Приштини, у комбију су га тукли и правили селфије са њим.

“Очито да је изложен сваком виду тортуре. Рекао нам је да га је у више наврата Албанац, који се представио као главни полицијски истражитељ, испитивао и да му је сваком приликом говорио да само треба да окриви Милана Радоичића и државу Србију за убиство Оливера Ивановића и да ће одмах бити пуштен на слободу. Када је Марко одговорио да то не може јер не зна за то, онда су наставили са разним видовима малтретирања”, наставља причу забринути отац.

Наводи да има сазнања да главни косовски тужилац Суљ Хоџај припрема оптужницу против Марка, којег у случају убиства Оливера Ивановића терете због папира са регистарском ознаком његовог аута, који је наводно пронађен у џепу покојног Ивановића. Небојша истиче да тужилац планира да његовом сину у оптужници "намонтира бројне догађаје у последњих десетак година са севера Космета попут постављања бомби, паљења аута и слично".

“Не знам више ни коме да се жалимо ни шта да радимо. Знамо само да нам је дете изложено страшним притисцима и тортури, а тужилац и његови сарадници одбијају чак и да чињенице о његовом случају предоче представницима Еулекса задуженим за мониторинг косовског правосуђа”, истиче узнемирени отац.

Подсећа на случај убиства притвореника у призренском затвору, које су правосудни органи представили као самоубиство. Родитељи младог Албанца, који је имао 26 година, као и Марко, установили су вештачењем у Швајцарској да се радило о убиству!

Монтирани процес

“Видим да све ово што се дешава мом Марку тужилац и надлежни у затвору раде по нечијем налогу, не знам чијем. Очито да је у питању политички процес и бојим се да ће оптужница обухватити још тежа дела, са којима мој син нема никакве везе”, закључује Небојша, и истиче да су представници Еулекса, упознати са Марковим случајем, оценили да на основу првобитне оптужнице није смео да буде ни приведен а камоли задржан у притвору скоро годину дана.

Прочитајте ОВДЕ која је нова земља која је повукла признање тзв. Косова.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА