Најновије

ЛЕГИЈА ЈЕ ХТЕО ДА ЛИКВИДИРА БУХУ! Рекао ми је: "Где је она пи*кетина Чуме, је л’ долазио? Навуци га да дође!

Контроверзни новосадски бизнисмен Небојша Тубић Жабац (57) тврди да му је Милорад Улемек Легија (50) нудио 2002. да за пола милиона евра навуче Сурчинца Љубишу Буху Чумета (54) у клопку како би га убили!

Милорад Улемек Легија (Фото: Јутјуб)

Он наводи да је Легија био бесан што Чуме хоће да изда „земунце” и да није жалио пара да га види мртвог.

- Припадници земунског клана су после отмице отишли у Француску да се зезају, трошили су паре. Кад су се вратили, били су похапшени. Чуме се дружио са људима блиским власти и са свом елитом из полиције, па су „земунци” утриповали да их је Чуме издао и одлучили су да га убију. Каже мени Легија: „Где је она пи*кетина Чуме, је л’ долазио овде? Навуци га да дође овде, добићеш 500 хиљада.” Кажем ја: „Чега 500 хиљада? Ало, нисам ја цинкарош, Чуме је мој друг, а до јуче је био и ваш” - испричао је Жабац за једну емисију.

Како је навео, Чумета су хтели да убију у Земун Пољу, али је тада страдао његов телохранитељ.

- После Легија и Рамбо (Ненад Бујошевић), који је био најбољи минер, оду и минирају Чуметову фирму „Дифенс роуд” и разнесу му машине које је узео на лизинг. Чуме је после тога побегао. Једно време се крио у Загребу код нашег заједничког другара. Знао сам за то, али нисам хтео да кажем овима. Били су му за петама, па је побегао у Турску. Био је увек за корак испред њих, али да је потрајало, стигли би га - навео је Жабац.

Бизнисмен из Новог Сада описао је и како је убијени Душан Спасојевић звани Шиптар постао члан клана.

- Чуме је био господин за њих. Дућа (Душан Спасојевић) дошао је из села код Медвеђе. Био је обичан фудбалер и поред Чумета је зарадио паре, а кад се удружио са Легијом, добио је јака леђа што се тиче полиције и ДБ-а, што му је омогућило да прерасте Чумета. До тада су отимали аутомобиле и шверцовали. Кум и Дућа су били обични клошари, украду ауто, па га врате за паре - испричао је Жабац за „Балкан Инфо“.

Легија се, према Жапчевим речима, променио када је почео да се дружи са „земунцима”.

- Легија је некада био скроз другачији, био је оличење поштења, дисциплине, рада, војевања, а касније је постао наркоман, криминалац који је учествовао у свим тим отмицама. Он је као војник научио да слуша наређења. Кад више није било Аркана, почео је да слуша Дућу!

Међутим, уопште није био наиван, кад су почеле отмице, Легија је знао добро да рачуна, тако да су све делили пола-пола. Једна половина Легији, а другу половину дели цео земунски клан - тврди Жабац, који је у то време друговао са „земунцима”.

Како је навео, први је био отет Вук Бајрушевић, а Легија је тад узео пола, а остатак дао „земунцима” да поделе.

- Он је био та спона између отмичара и жртвине породице. Био је гаранција да ће све проћи у реду ако се новац исплати како је наложено. Тако је било и кад су отели Мишковића, за сат времена су узели осам милиона! Легија је тад одмах узео четири милиона и то му се осладило - казао је он.

Прочитајте ОВДЕ  ко то из Приштине прети Америма.

Извор: espreso. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА