Најновије

"ОМИЉЕНИ ПРЕДСЕДНИК" ВОЛИ ДИКТАТОРЕ: Анализирали су Трампове твитове и дошли до бизарних сазнања!

Готово да не прође дан да се амерички председник не огласи на Твитеру. "Њујорк тајмс" је наводно анализирао све досадашње твитове Доналда Трампа, у чему су им помогли и интервјуи с људима из Беле куће, као и с бившим запосленима на Твитеру.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Резултат је чланак под насловом: “Како је Трамп променио председничку функцију у више од 11.000 твитова”, који је лист објавио на свом сајту. Ово су нека од сазнања до којих су дошли:

1. У више од половине твитова Трамп напада све и свакога

На мети његових напада су политички противници, истрага о руском мешању у америчке изборе 2016, Федералне резерве, ТВ-емисије и водитељи, бивши чланови администрације и оснивач Амазона Џефа Безоса.

2. Владини званичници су предлагали да се Трампови твитови објављују 15 минута након што притисне "ЕНТЕР"

Анонимни извори из Твитера тврде да су саветници америчког председника тражили увођење привременог мораторијума на његове твитове, као и да се на самом почетку његовог мандата разматрали могућност да се твитови објављују са закашњењем од 15 минута како би имали времена да интервенишу. Брзо су, међутим, одустали од тога, страхујући од могућих последица уколико медији или сам Трамп за то сазнају.

3. Трампови твитови делују као да их нико не контролише - зато што и јесте тако

Анализе показују да је Трамп најактивнији на мрежи рано ујутру, пре него што његови саветници дођу на посао тако да не могу да га надзиру. Наводно “ретко твитује пред другима... зато што не воли да носи наочаре за читање које су му потребне да би видео слова на екрану”. Радије диктира твитове свом директору за друштвене мреже Дену Скавину, који седи у просторији поред Овалне сале, тако да може да га чује. Понекад и Скавино предлаже Трампу твитове, које штампа и веома крупним словима означава са “оштро”, “умерено” и “благо”. Након тога их председник одобрава.

4. Интервјуи са бившим запосленима н Твитеру потврђују да је Трампов налог често извор тензија у компанији

- Понашање господина Трампа на мрежи било је готово свакодневно тема на састанцима - наводи се у чланку, уз коментар да је његов налог “често имао више кликова” него било који други налог на свету.

5. Стране обавештајне службе настоје да привуку његову пажњу

Твитер канали повезани с државним пропагандним кампањама у Кини, Ирану и Русији упутили су хиљаде постова Трампу, преноси лист. Канали наводно често шире теорије завере и подржавају политику републиканца. Са једног од таквих налога наводно је примио пост следеће садржине: “Волимо Вас, господине председниче!”, а Трамп га је ретвитовао.

6. Граматичке и правописне грешке су намерне

Иако Скавино саставља неке од Трампових порука, граматичке и правописне грешке на његовом налогу често изазивају подсмех, истина је, међутим, да их његово особље види као кључни фактор због кога ужива симпатије.

- Тим господина Трампа уверен је да његов недотерани начин изражавања, лоша интерпункција и недостак шлифа доприносе његовој аутентичности - пише лист.

7. “Омиљени председник” воли диктаторе

Пошто је прочитао дословно све Трампове твитове, “Њујорк тајмс” дошао је до следећих резултатата: у више од 11.000 твитова Трамп се 183 пута хвалио сопственом величином или одушевљењем публике на митинзима, 570 пута је нападао имигранте, 132 пута хвалио диктаторе и 36 пута прогласио информативне медије “народним непријатељем”. Шеснаест пута је себе описао као “омиљеног председника”.

Прочитајте ОВДЕ   које то острво може да побије пола света.

Извор:  Блиц/ Mashable. com/ stern. de

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА