Најновије

СКАНДАЛ У БАЊАЛУЦИ: Мектић јавно поцепао војну књижицу Републике Српске (ВИДЕО)

Министар безбедности БиХ Драган Мектић је на конференцији за новинаре у Бањалуци јавно поцепао чланску књижицу Војске Републике Српске.

Драган Мектић цепа борачку књижицу (Фото: Јутјуб)

Он је поново говорио против Милорада Додика и СНСД-а.

Мектић је цепање књижице ВРС објавио на Твитеру, а новинарима је рекао да се тиме солидарисао с командантом из Невесиња, те да је имао намеру да позове борце да у знак протеста због односа Републике Српске према њима изврше, како је рекао, јавно спаљивање борачких књижица.

Оптужио је члана Председништва БиХ Милорада Додика да износи лажи и дезавуише грађане тврдњама да Савет министара БиХ, односно Министарство безбедности БиХ нема план када је у питању мигрантска криза.

"Након што су од РС направили празну љуштуру, из које одлазе људи, сада треба да руше и БиХ. Нисам за то. Додику није проблем да руши БиХ, јер има вилу у Београду. Своју и судбину своје породице сам везао овде, немам виле на Београду, Кипру, Бечу..., као неки политичари и немам где одавде и велика већина људи нема алтернативу", рекао је Мектић.

Казао је да на свакој седници Савета министара имају тачку дневног реда везано за проблем миграција, док, наводи, Додик није предложио ниједну меру како би се спречио улаз миграната на источној граници БиХ.

"Неколико пута Председништво БиХ је тражило да доставе оперативни план управљања мигрантском кризом и те изводе смо упутили Председништву и ниједна од тих мера није прошла. Имамо проблема с Граничном полицијом БиХ, недостаје око 500 полицајаца и прва мера је била да се попуни недостајући кадар. Али, Председништво БиХ као предлагач буџета није одобрио проширење буџета за Граничну полицију нити за иједну марку за решавање проблема миграција", тврди Мектић.

Проблем је, каже, и недовољна опремљеност Граничне полиције, у односу на суседне земље.

Мектић подсећа да је тражио и учешће војске БиХ, чији припадници не би били наоружани и били би потчињени Граничној полицији те фокусирани једино на сузбијање нелегалних миграција.

"Милорад Додик није дозволио ни ту меру", рекао је Мектић и додао да је Додик 'против и ангажовања Фронтекса на БиХ граници".

Тврди да је лажна информација да је начинио споразум по којем Федерална полиција треба да дође на простор РС, као и да је одржан састанак на којем се вршио притисак на директора Граничне полиције да се уведе Федерална полиција на простор РС", рекао је министар.

Додика је оптужио и да му не одговара размена ДНК података, базе регистрованих возила те борбе против криминала и корупције.

"Не да да се интегришемо у Европу", поручио је Мектић.

Прочитајте ОВДЕ ко је спречио референдум у Републици Српској.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА