Најновије

ЛАЗОВИЋ ТВРДИ ДА ВЛАСТ ХУШКА ГРАЂАНЕ НА МЕЂУСОБНЕ СУКОБЕ: Вучићу је јако стало до партијског обезбеђења

“Не би ме изненадило да, уколико дође до већег излива незадовољства на улицама наших градова, власт посегне за контрамитинзима и хушкање грађана на међусобне сукобе", коментарише Радомир Лазовић из иницијативе Не давимо Београд.

Радомир Лазовић (Фото: Јутјуб)

Он је коментарисао и све учесталије изливе агресије окупљених подржавалаца власти наспрам грађана који су изашли на улице да изразе револт против режима и које организује опозиција. Такође, полиција у цивилу, уназад годинама, откада су кренуле демонстрације против власти Александра Вучића, постала је уобичајена пракса.

Имајући у виду да је Радомир Лазовић, односно НДБ уназад годинама, изводила велики број демонстраната против режима на улице, упитан је шта предвиђа уочи предстојећих избора. Да ли се може претпоставити насиље већих размера, као и како коментарише сад већ устаљену праксу полицајаца у цивилу на улицама, који, уместо да у униформама обезбеђују све грађане, стоје на страни одбране присталица и припадника режима.

“Скоро на свим протестима, од оних које је организовао Не давимо Београд, преко студентских, опозиционих, еколошких и других, могли сте да приметите провокаторе који долазе да врше притисак на организаторе. Од Симе Спасића којег полиција обезбеђује на сваком скупу опозиције, преко Дај патку тати , који су били задужени за нас, напрасно појављивање групе која свим срцем жели да се изгради гондола на Калемегдану, до напредњачких студената који су упадали у ректорат током блокаде поводом доктората Синише Малог. Иако би по закону полиција, на захтев организатора, требало да уклони нежељене посетиоце, они им у потпуности дају подршку, обезбеђују их и помажу. Режимски медији их онда представљају као некога ко је у сукобу мишљења са незадовољним грађанима, а не да је напредњачки бот и провокатор. На тај начин се проблеми на које указују они који протестују, релативизују, а у јавности се приказује привид да постоје различита мишљења грађана и тако тупи оштрица незадовољства према власти. Није реткост да од представника власти чујемо термин „прави грађани“ за разлику од оних које карактеришу као „исполитизоване“ уколико критикују власт”, истиче Радомир Лазовић.

При сваком појављивању Александра Вучића у јавном простору, додаје он, можете приметити да је њему јако стало да га поред полиције и војске, прати и некаква екипа партијског обезбеђења.

“Без обзира на профил догађаја и да ли постоји нека озбиљнија опасност по безбедност, он се увек појави и са екипом у цивилу, за коју му је јако стало да се види. Они изгледају више као неки криминалци него организована служба, али то је и циљ. У криминалном миљеу из кога долази, не влада се јасно регулисаним службама и полицијом, већ силом и снагом. Тако да мислим да је то двојака порука. Прво, Вучић не верује службама које би по закону требало да га обезбеђују. А друго то је порука том криминалном миљеу, да поред полиције, коју криминалци не поштују и коју у многоме држе у шаци преко партије у којој су заједно чланови, постоји још неко кога би требало да се плаше. Он себе врло свесно и плански позиционира као мафијашког боса и на овај начин”, закључује Радомир Лазовић.

Прочитајте ОВДЕ шта су Макрон и Вучић причали у Паризу.

Извор: Данас
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА