Најновије

РАСПАД ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ КОСОВО ИЗНУТРА: Хаос међу Шиптарима! Пацоли прогласио рат!

Aктуелни министар спољних послова тзв. Косова Беџет Пацоли упутио је "претеће" писмо свим амбасадорима страних земаља у Приштини, пише Коха.

Беџет Пацоли (Фото: Јутјуб)

Како преноси тај приштински лист, у Пацолијевом писму је наведено да ће се сматрати кршењем њихове службене дужности ако се буду придржавали упутства Генералног директората Министарства спољних послова, а према ком дипломатске мисије не би требало да прихвате оне службенике које је Пацоли незаконито делегирао.

Генерални директорат Министарства иностраних послова тзв. Косова је пре тога "прогласио рат" Пацолију захтевајући од амбасада и других дипломатских представништава да не прихвате политичка именовања које је Пацоли наводно незаконито делегирао.

На основу писма, сва недавна именовањима у дипломатским мисијама који немају дипломатске чинове "не могу да буду акредитовани као дипломате тзв. Републике Косово у земљи домаћину" и да "исти не могу и не смеју да ступе у државне обавезе као техничко особље".

Писмо је обавестило амбасадоре да ниједно лице распоређено у мисијама није било припадник јавне службе, дипломатске службе, нити Министарства спољних послова, и као такви "не подлежу правном оквиру Републике Косово нити међународне конвенције о дипломатским и конзуларним односима".

На ово писмо је реаговао Пацоли, који је и послао писмо косовским амбасадорима у којима истиче да ће се сматрати "кршењем службене дужности" ако се буду придржавали упутства Генералног директората Министарства спољних послова.

Коха диторе и други приштински медији су широко писали о незаконитим именовањима неколико амбасадора, генералних конзула и конзула у време када је Влада Косова у оставци.

Прочитајте ОВДЕ шта је рекао Радомир Лазовић о политичкој ситуацији у Србији.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА