Најновије

ОСМАНИ НЕЋЕ ДА СЛУША АМЕРЕ: Нема говора о размени територија са Србијом иако то САД захтевају!

Потпредседница Демократског савеза Косова Вјоса Османи изјавила је да идеја о размени територија са Србијом представља преседан за читав регион и да се о њој нец́е разговарати, иако то САД захтевају.

Вјоса Османи (Фото: Јутјуб)

“Србија не треба да буде награђена косовском земљом за злочине које је починила, почевши од геноцида, злочина против човечности. Нема ничег прагматичног у размени територије, јер би то довело до расељавања становништва, што би могло резултирати расељавањем које може изгледати да је мирним путем, али заправо је злочин”, напоменула је Османи, преноси Кљан Косова.

Постоје многи проблеми јер се ствара преседан зато што државе које су починиле геноцид могу бити награђене територијом, подвукла је потпредседница ДСК.

“Када су Косово и Србија ушли у дијалог, било је обећања да ће кораци које ће предузети имати користи од ЕУ, а не добити нешто од Косова. То би постављало преседан у региону. Не би се завршило са Косовом, наставило би се са Северном Македонијом, с Црном Гором, до држава попут Мађарске”, упозорила је она.

Састанак Вучића и Тачија изазвао негодовање у Немачкој! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА