Најновије

Амбасада Египта и град Нови Сад организовали округли сто са темом "Омладинске престонице Европе и Африке“.

Амбасада Египта у Србији је са градом Новим Садом организовала округли сто „Омладинске престонице Европе и Африке“. Округлом столу су присуствовали гувернер Асуана, Ахмед Ибрахим, амбасадор Египта у Србији, Амр Алгувејли и градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, као и представница Светског омладинског форума, Дина Хароуни и представник Делегације Европске уније.

Фото-Промо

Амбасадор Египта у Србији је напоменуо да је округли сто обележен потписивањем декларације Асуан-Нови Сад: „Омладинске престонице Европе и Африке“, која ће знатно ојачати сарадњу између омладине ових држава, као и признање улоге Египта у организацији Светског омладинског форума, укључујући учешће младих представника из Србије у последње две сесије, нарочито говорнике арапског језика и улоге коју је гувернорат Асуан имао као омладинска престоница Африке у 2019. години.
    Алгувејли је напоменуо да је учешће Асуана, као омладинска престоница Африке, у овом округлом столу била изузетна прилика за промовисање улоге Египта младима широм Европе, са присуством претходних и будућих омладинских престоница Европе, као што су градови Солун, Клуж-Напока, Марибор и Брага. Додао је да је разматрана и сарадња са Мрежом омладинских престоница Европе, која ће бити успостављена путем града Новог Сада. Ово ће пружити прилику за будућу институционалну сарадњу са овим престоницама и Светским омладинским форумом и гуверноратом Асуан. Амбасадор Египта у Београду је додао да је Нови Сад други град по величини у Србији и престоница Аутономне Покрајине Војводине, која је позната по свом активном економском доприносу, који ће омогућити сарадњу младих предузетника у обе земље.
    Алгувејли је рекао да је организација округлог стола „Омладинске престонице Европе и Африке“ додала важну културну димензију активностима које је Амбасада организовала ове године, истичући садашње председавање Египта Афричком унијом и организацију прве пословне конференције о економској сарадњи између Африке и Балкана, као и округли сто на тему Афричког инвестиционог форума, прошлог септембра и октобра.

Извор:Правда
    
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА