Најновије

НОВИ ПРОТЕСТ У БЕОГРАДУ: Педесет субота насиља и претњи, а ми смо и даље ту! (ВИДЕО)

Јубиларни протест "1 од 5 милиона", 50. по реду одржан је вечерас у Београду.

50. протест "1 од 5 милиона" у Београду (Фото: Јутјуб)

Окупљенима се прво испред Платоа на Студентском тргу обратио један од организатора протеста Срђан Марковић.

“Добро вече по 50. пут. Толико субота и нешто више протеста. Једанаест месеци смо на улицама. Боримо се против насиља, лажи и за промену система. Боримо се за све нас. За нашу будућност. За нашу децу. Да нам се пријатељи врате. Да наше баке и деке могу слободно да живе. Боримо се за Србију јер је волимо. Ово је наша земља и ово су наши људи. Покушавамо да раскринкамо 11 месеци једну велику превару овог система. 22. новембар ће бити један од највећих победа протеста. Дан када ћемо моћи да кажемо да смо ослободили институцију. Она ће бити прва која је рекла не режиму који влада страхом. Не треба да се плашимо. Када идемо напред, они се повлаче. Испред РТС напали су грађане, батинаши СНС-а. Показали су да РТС не ради. А ми смо показали да су нам грађани помогли са знамо ко су људи који нападају студенте. Хвала свима. Било је људи из СНС-а који се нису плашили да кажу ко су ти људи који и њих угњетавају. Једна од институција која не ради је тужилаштво”, рекао је Марковић и упутио подршку Ђорђу Балашевићу.

“Страх је једини затвор у који могу да нас ставе. Али ми смо на тај затвор пристали. Хвала свима који сте ту јер сте свесни да само када победимо страх - доћи ће до победе. Што се више нас ослобађа страха, борба ће бити краћа. Када се нико не буде плашио, победа ће доћи, победа коју ће грађани сами извојевати. Има један човек који има проблема са срцем и који је смештен у болницу. Ту смо да му пружимо подршку. Ђорђе Балашевићу, уз тебе смо! Брзо нам оздрави!”, додао је он.

Колона се потом зауставила испред Председништва.

“Овде би требало да буде председник. Ми смо га позивали да да оставку и да одмори, одбио је и сада лежи у болници. Па, председниче, Ви немате снаге да водите ову земљу, јер сте кукавица и слабић. Зато порука њему - Иди, лечи се”, поручили су организатори.


Следеће заустављање било је испред Владе Србије, где је пуштена песма Ђорђа Балашевића "Да рата не буде".

“Пустићемо једну песму из два разлога. Први је јер је Вучић пре месец дана рекао да је мање људи погинуло у Грделичкој клисури него у мањем рату деведесетих. Њему је мало 130.000 људи. Други је да укажемо поштовање према панонском морнару Ђорђу Балашевићу. Зато његова песма "Да рата не буде", поручено је на вечерашњем протесту "1 од 5 милиона".

Након Балашевићеве, пуштена је и песма Момчила Бајагића Бајаге "Пада Влада".

“Чули смо песму "Пада Влада". Бајага је рекао да неће да је пева више. Е, па, ми ћемо наставити да је пуштамо на сваком протесту”, рекли су организатори протеста.

Када је колона дошла испред Палате правде, грађанима се телефонским путем са разгласа обратио узбуњивач из "Крушика" Александар Обрадовић, који се налази у кућном притвору.

Јубиларни, 50. протест Обрадовићевим говором је завршен.

Прочитајте ОВДЕ шта је Александар Вучић поручио из болнице.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА