Најновије

РАМА ЖЕСТОКО НАПАО КУРТИЈА: Самом изјавом о брисању границе упалио је све аларме

Председник Владе Албаније Еди Рама изјавио је да кандидат за косовског премијера Аљбин Курти не може размишљати о брисању границе између Албаније и Косова.

Еди Рама (Фото: Јутјуб)

Како каже, то није могуће без споразума с другим земљама, наводе приштински медији.

- Да ли ће Сједињене Америчке Државе или Европска унија одобрити уклањање границе без пристанка свих других?", упитао је Рама, уз закључак: „То би било лудило“.

- Без уклањања границе, већ самом тврдњом да ће бити уклоњена укључили смо сва црвена светла и свуда активирали аларм - рекао је Рама.

Коментаришући упадљиво негативно расположење косовских званичника према иницијативи мини-Шенгена, као и одбијање косовских представника да се појаве на недавном састанку у вези са овом иницијативом на Охриду, Рама је открио да је Косово протеклих пет година учествовало у свим преговорима о овој иницијативи.

- Што се консултација тиче, пет година заредом Косово је било присутно за столом, пет година заредом премијери и председник Косова су се саглашавали са свим што данас ми хоћемо да имплементирамо, да спроведемо, да конкретизујемо, не за себе већ за наше људе - рекао је он.

Додао је међутим да је управо у склопу ове иницијативе, договорено уклањање границе између Косова и Албаније, уз пристанак Србије.

- Ништа ново од суштинских докумената иницијативе није додато осим слободног кретања људи што је била моја дуга борба са председником Србије, са чим се на крају он сложио и што нам даје могућност да уклонимо границу са Косовом - навео је у интервјуу за Топ ченел, пренела је Газета експрес.

Прочитајте ОВДЕ  какве су то пацке стигле Шиптарима из Брисела.

Извор: Српски телеграф/Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА