Најновије

ДА ЛИ ЈЕ КОНАЧНО ДОШЛО ВРЕМЕ ДА КАБАНИ ПАДНЕ? САА заузела планину близу кључног упоришта џихадиста! Следи офанзива на град!

Сиријска арапска војска (САА) започела је са жестоким нападима на положаје џихадиста у околини Кабанија у североисточном делу провинције Латакија.

САА на положајима око Кабанија (Фото: Јутјуб)

Сиријску војску предводи Четврта оклопна дивизија, а напади су усмерени на терористичка упоришта на планинама око Кабанија, као и на околна села.

САА је у раним јутарњим сатима кренула са нападима на џихадисте окупљене око Хаџата Тахрира ал-Шама и његових савезника. 

Како преносе локални медији, САА је успела да успостави контролу над планином Зувајкат, а џихадисти су потом били приморани на повлачење јужно од Кабанија.

Како је изјавио један војни извор, САА планира да крене у велику офанзиву на Кабани. Међутим, он је додао да велики проблем представља снажан бедем, који су терористичке групе направиле око Кабанија.

Наиме, припадници Хаџата Тахрира ал-Шама и Исламске странке Туркестан сваки дан ојачавају одбрану око Кабанија, што представља велики проблем за САА да освоји једно од највећих терористичких упоришта у Сирији.

САА је претрпела велике губитке када је последњи пут кренула на Кабани.

Локални медији наводе да би у наредних неколико дана, САА могла да покуша да направи још један напад на овај град.

Прочитајте ОВДЕ како се жестоке борбе воде у Раки.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА