Најновије

ЈЕДНИМ ПОТЕЗОМ ОБЕСМИСЛИЛИ ЛАСЕРСКО ОРУЖЈЕ! Кина развија дефлекторе због којих ће врхунска америчка технологија бити бескорисна

Иако је, наводно, контраадмирал кинеске морнарице Жанг Жаожонг, како се извештава, једноставно се нашалио када је рекао да је густи смог који се налази у кинеским градовима најбоља одбрана од војних ласера, Пекинг је у ствари уложио на више применљивих начина за борбу против врхунске технологије. САД тренутно желе да га добију, објавио је "South China morning Post" позивајући се на научнике те земље и прибављена документа.

Ласерско оружје (Фото: јутјуб)

Према медијима, Кина је покренула неколико истраживачких пројеката за развој посебног оружја које би могло бити рањиво на ласере, попут ракета или беспилотних летелица. Очекује се да ће ефекат бити да одбије или распрши ласерски сноп, смањујући тако његову снагу и чинећи га безопасним.

Ипак, технологија није савршена, јер захтева од дефанзиваца да тачно знају коју врсту ласера ​​ће непријатељ користити, рекао је  професор Хуанг Ценгуанг са Кинеске академије наука. Додао је да се о врсти ласера ​​може закључити употребом информација о ласеру доступном јавности, као што су величина, потрошња електричне енергије, главне компоненте и методе генерисања ласера.

Тестови за ласерско оружје у САД-у

Та вест стиже убрзо након што је откривено нешто што је изгледало попут оптичког сјајног морнаричког пресретача ласера ОДИН (Optical Dazzling Interdictor Navy) инсталираног на предњој палуби разарача класе Арлеиг Бурке који је већ коришћен за тестирање војног развој у прошлости. Извештај је у корелацији с најављеним америчким плановима да започну тестирање свог ласерског наоружања до краја 2019. године.

Тестови америчког ратног ваздухопловства АТХЕНА ласера способниџ да неутралишу више циљева је само један од неколико ласера ​​развијених за америчку морнарицу заједно са сазревањем ласерске технологије чврстог стања (ССЛ-ТМ), робусним ласерским високоенергетским ласером (РХЕЛ) и високоенергетским ласерским бројачем-АСЦМ програмом (ХЕЛЦАП). Очекује се да ће ово оружје помоћи америчким бродовима да оборе непријатељске беспилотне летелице, па чак и ракете које траже топлоту.

ССЛ-ТМ недавно је виђен испред објекта главног америчког војног извођача “Northrop Grumman”, припремљеног за транспорт. Медији су навели да ће ускоро бити постављен на јуришном броду УСС Портланд на пристаништу Сан Диего.

Које оружје је добило име по Словенском Богу ветра и олује и да ли оправдава свој назив, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА