Најновије

ЛИНТА ОДГОВОРИО ШКОРУ: Ти си отворени усташа! Ти предводиш проусташке снаге у Хрватској!

Председник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Србије Миодраг Линта оценио је данас да је независни кандидат за председника Хрватске Мирослав Шкоро отворени усташа и један од предводника усташких снага у тој земљи.

Миодраг Линта (Фото: Јутјуб)

"Шкоро отворено велича усташки поздрав 'За дом спремни' и искрено и поносно каже да се под наведеним поздравом борио његов прадеда у НДХ, али и његов венчани кум за данашњу Хрватску 1991. године. Наведена изјава Шкоре је један у мноштву доказа да се данашња Хрватска гради на темељима и принципима геноцидне НДХ", навео је Линта.

У саопштењу за јавност, он је истакао да је "Туђманова Хрватска, као и НДХ, настала као резултат планског злочина и етничког чишћења српског народа из хрватских градова и са крајишког подручја".

"Борба за стварање етнички чисте Велике Хрватске вођена је под лажном и лицемерном оптужбом одбране од тзв. великосрпске агресије. Такође, Шкоро најдубље вређа стотине хиљада жртава (усташког логора) Јасеновца јер, као и хрватска председница Колинда Грабар Китаровић, тражи да се прекопа највећа фабрика смрти на Балкану у Другом светском рату", навео је Линта.

Линта је поново затражио од Министарства спољних послова да уради свеобухватни извештај о рехабилитацији усташтва и бројним примерима мржње и насиља над Србима у Хрватској и да га пошаље на све међународне адресе.

"Апсолутно је јасно и очигледно да данашња проусташка Хрватска све више постаје фактор нестабилности и пријетња миру", закључио је Линта.

Прочитајте ОВДЕ шта је изјавио Мирослав Шкоро.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА