Најновије

БОСАНЦИМА СЕ СМЕЈЕ ЦЕО СВЕТ: Шведска вратила Комшићева писма краљу против Хандкеа, јер нису била на енглеском!

Писма које је председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић упутио краљу Краљевине Шведске Карлу XVI Густаву враћена су у Сарајево због тога што нису била на енглеском језику

Жељко Комшић (Фото: Јутјуб)

Након што је Петер Хандке добио Нобелову нагаду за књижевност, Комшић је у знак протеста упутио писмо председнику Краљевске шведске академије наука Матсу Малму.

Након његове реакције у медијима, Комшић му је писао поново. Међутим, медијима тада није саопштено да је председавајући Председништва БиХ оба пута та иста писма покушао да пошаље и шведском краљу, али у сваком случају она још нису ни стигла до њега захваљујући дипломатском гафу Комшића или некога од његових сарадника који службену дипломатску пошту нису упутили на енглеском језику.

Амбасада БиХ у Шведској, која је у овом случају била само поштар, Комшићева писма је проследила Министарству иностраних послова Шведске одмах по пријему.

Међутим, 14. новембра јој је одговорено да писма упућена краљу од 15. и 18. октобра треба да буду преведена на енглески језик. Сада се чека да Комшићев кабинет то учини.

Није познато да ли је Краљевска шведска академија прихватила Комшићева писма, или су и они тражили да им буду преведена.

Прочитајте ОВДЕ како је хрватска председница провоцирала Србе у Вуковару.

Извор: Српскаинфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА