Најновије

ДРЕЦУН УПОЗОРАВА СРБИЈУ: Српске светиње и српски народ на КиМ под сталном претњом!

Напади на српски народ и српске светиње на Косову су константни, рекао је председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун коментаришући хапшење мушкарца у Приштини који је планирао да изведе терористички напад на манастир Дечане.

Милован Дрецун (Фото: Јутјуб)

Уз оцену да је то мало необичан догађај, да неко неког опљачка на улици и онда га тера да изведе терористички напад, Дрецун је додао да је очито да се ради о неком аматеур и да професионалци то раде другачије.

“Нема никакве дилеме да су српски народ и његове светиње константно под претњом, да им је безбедност угрожена и да увек може да дође до извођења неког терористичког акта, односно напада и на људе и на њихову имовину, и то траје. На сву срећу тамо је КФОР који како-тако успева да обузда озбиљније терористичке акције – рекао је Дрецун за ТВ Пинк.

Уабрињава га каже, снажно присуство радикалних исламиста, екстремиста и џихадиста повратника који су ратовали у редовима Исламске државе и Ал Каиде.

“ Они имају борбено искуство, они су довољно радикализовани да могу да крену извођење нових терористичких акција и то ће бити елемент који значајно повећава претњу и угрожава безбедност српског народа и његових светиња и свештенства Српске православне цркве” – рекао је Дрецун.

Он сматра да не постоји политичка воља у Приштини да се озбиљније приступи том проблему.

“ Када имате институције које су толико криминализоване, које су толико компромитоване и склоне корупцији, онда не можете реално да очекујете да они пруже заштиту свим својим грађанима, посебно не српском народу, јер управо те институције третирају Србе као грађане другог реда” казао је Дрецун.

Према његовим речима на политичкој сцени на Косова присутна је оштра радикализација због изјава које дају Аљбин Курти, Рамуш Харадинај и многи други што, како каже, додатно подстиче и охрабрује екстремисте да могу да крену у неку терористичку акцију према српском народу.

Курти не жели Пацолија и Љимаја у новој влади! Могући нови избори на Ким? Више о томе ОВДЕ.

Извор: pink.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА