Најновије

МОРНАРИ ПРОГОВОРИЛИ ПОСЛЕ 15 ГОДИНА ОД СУСРЕТА СА НЛО: Све снимке смо морали да предамо непознатим људима, докази су уништени! (ВИДЕО)

Петорица мушкараца који су служили у америчкој морнарици изјавили су да су били сведоци мистериозних летећих објеката, који су ометали борбене авионе на обали Јужне Калифорније 2004. године.

НЛО (Фото: pixabay. com)

Гери Ворхис, Џејсон Турнер, Патрик Хјуз, Рајан Вајглт и Кевин Деј кажу да су били део америчке морнарице када је носач авиона Нимиц имао сусрет са НЛО-ом у новембру 2004. године, преноси Дејли Мејл.

Раније је тај мистериозни сусрет поткрепио само црно-бели видео запис који је снимио борбени авион, када је морнарица приметила "неидентификовани ваздушни феномен". Поред тога постојао и исказ очевица, једног од пилота, преноси Popular Mechanics..

Они су одлучили да изађу у јавност са својим тврдјама како би подржали Дејвида Фревора и своје колеге морнаре.

"То је оно о чему се ради од првог дана", рекао је Турнер који је био на ратном броду Пинстон.

Ворхис који је био на Принстону, а који је био део Нимиц групе, рекао је да је чуо радаске техничаре како добијају "трагове духова".

Он је рекао да је мислио да постоји могућа грешка и да је високотехнолошки софтвер поново калибрисан, али да су тада трагови били јаснији и оштрији.

Деј који је био виши шеф стручне операције у Принстоновом информационом центру, надгледао је ваздушни простор и био је задужен да заштити групе.

"Мој посао је био да управљам радарима и да идентификујем све што би летело на небу", рекао је он.

Он је рекао да је око 10. новембра приметио неке чудне појаве на радару у близини подручја острва Сан Клементе.

Ворхис је додао да је користио напредне системе на броду како би погледао објекте.

"Нисам могао да разаберем детаље, али они су само лебдели тамо, а онда би се у једном трену, спустили у другом правцу и поново би стали", рекао је он.

14. новембра неидентификовани објекти су се већ пратили недељу дана, преноси Popular Mechanics..

Како је тај дан била заказана вежба ваздушне одбране, Фревор је послат да пресретне те објекте. Имали су облик издуженог јајета или Тик така и успели су да избегну борбене авионе.

Фревор и његово копилот су се вратили на Нимиц. Поручник Чед Андервуд је успео да сними објекте током наредног лета.

На Намицу, нижи официр Хјуз, није ни знао за објекте. Уместо тога, као ваздухопловни техничар, био је фокусиран на посао обезбеђења снимања података са хард диска из летелица.

"Зовеме их цигле, али они садрже софтвер за покретање авиона и они такође бележе или могу да снимају податке које ваздухопловна екипа види током лета", рекао је он.

Обављао је рутински задатак 14. новембра, и каже да је био несвестан да су подаци који је он обезбедио дошли од Хавкеја Деја, који је први послат да пресретне мистериозне предмете.

Након што су подаци заштићени, Хјуз каже да му је дошао заповедник у друштву две непознате особе.

"Нису били на броду радније и нисам их видео да долазе. Ниасм био сигуран како су стигли тамо", рекао је он. Заповедник је наредио Хјузу да преда све податке.

"Ставили смо их у торбе, он их је узао и два непозната лица су отишла", рекао је он за Popular Mechanics..

Гари Ворхис  са брода Принстон је рекао како су пилотима 2004. године, одмах након случаја Нимитз НЛО, две особе узеле снимљене податке. Исто тако морали су да избришу све што су имали на компујутерима.

"Двојица су се појавила у хеликоптеру, што није био неуобичајено, али убрзо након што су стигли, моји надређени су ми рекли да пребацим све снимке података", рекао је Ворхис.

"Такође ми је речено да обришм све што је остало, укључујући и празне траке".

Кијев не одустаје од тужбе против Русије у Хагу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА