Најновије

НЕМАЧКИ ПАРЛАМЕНТАРАЦ СЕ РАДУЈЕ РАСПАДУ ЗАПАДНЕ АЛИЈАНСЕ: Американци заједно са Турском, копају гроб НАТО-у!

Немачки парламентарац Александер Ној сагласио се са изјавом председника Француске Емануела Макрона о кризи НАТО савеза, додавши да је распад тог пакта за њега добродошао.

Застава НАТО-а (Фото: Јутјуб)

“Сједињене Америчке Државе, заједно са Турском, копају гроб НАТО-у, услед тога што га експлоатишу искључиво у своју корист”, рекао је представник Леве странке Александер Ној.

“Америка је донедавно тежила искључиво остварењу њихових интереса, укључујући оно што су радили кроз НАТО, а већ неколико година сведоци смо да Турска прати тај тренд. НАТО се распада, и то дочекујем широм раширених руку”, додао је Ној.

Нојева изјава уследила је скоро недељу дана након што је председник Француске Емануел Макрон прогласио мождану смрт НАТО-а, алудирајући на непредвидивост и немогућност ослањана на САД, док је на месту председника Доналд Трамп.

Међутим, Макронова изјава наишла је на критику немачке канцеларке Ангеле Меркел и генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга, који су критиковали председника Француске због употребе драстичних речи. Уједно су истакли да НАТО треба да остане главни стуб гаранције немачке сигурности.

Упркос томе, изјава француског председника поново је покренула талас започет прошле године када су Макрон и Меркелова истакли значај постојања европске војске независне од САД и НАТО-а, како би била способна да сама себе брани.

Прочитајте ОВДЕ какав је план исламиста за Европу.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА