Најновије

ТРКА У НАОРУЖАЊУ, НАЈВАЖНИЈА ТРКА НА СВЕТУ? Појавило се ново оружје за борбу против беспилотних летелица!

Аустралијска компанијa представила веома компактан уређај за борбу против беспилотних летелица. Занимљиво је да се ово средство може накачити на аутоматску пушку попут ласерског обележивача циља или потцевног бацача граната.

Пушка за обарање беспилотних летелица (Фото: РИА)

Аустралијска компанија Zone Advanced Protection Systems представила је своју гаму производа која је намењена борби против беспилотних летелица. Посебну пажњу вашег аутора, привукао је компактан уређај који се налазио на макети аутоматске пушке М-4.

За сада нису познате техничко-тактичке карактеристике овог уређаја, али су зато интересантне његове димензије. Претпоставка је да његова маса релативно мала с обзиром да се ради о средству које се састоји од електронике, и чврстог кућишта од високотпорне пластике.

Ово омогућава да скоро сваки припадник оружаних снага добије нову тактичку могућност, јер се ново средство може накачити на аутоматску пушку попут других елемената опреме (рефлексни нишани, тактичке батерије и сл.). Потребно је само да аутоматска пушка буде опремљена Пикатини шинама на коју се овај уређај може накачити.

У последње време смо сведоци велике експанзије беспилотних летелица приликом извођења борбених дејстава. Посебну опасност представља њихова доступност коју користе многобројне терористичке али и криминалне групе.

Они ове летелице користе за извођење високопрецизних напада на своје супарнике и припаднике служби безбедности. Том приликом се дронови користе обично у две варијанте. Као ударна беспилотна летелица која носи убојна средства, или као класична камиказа која се залеће у циљ и активира своје експлозивно пуњење.

Како су Курди покушали да запале руско-турску патролу, прочитајте ОВДЕ!

Извор: bog-rata.com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА