Најновије

ШИПТАР СЕ ПОТПУНО ПОГУБИО! ТАЧИ ПОНОВО ЛУПЕТА: Албанци пример верске хармоније! Ми смо добар пример толеранције и сарадње?!

Председник привремених приштинских институција, Хашим Тачи, који учествује на међународној конференцији о религији у Тирани, изјавио је да је албанска нација "пример верске хармоније".

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Тачи је на конференцији, одржаној у организацији албанског председника, Иљира Мете и Америчког државног секретаријата, на тему "Религија као инструмент мира", рекао да се тзв. Косово суочило са радикализмом, али да су приштинске власти адекватно реаговале у тим случајевима.

Тачи сматра да су Албанци дали добар пример "толеранције и сарадње", те да, како је рекао, током последњих сукоба на КиМ вера није била укључена.

"Наставили смо традицију тзв. Косова када није било међуверских сукоба. Верски лидери на КиМ створили су мостове сарадње. Тако они шаљу поруку толеранције и суживота", рекао је Тачи.

Данас, додао је, тзв. Косово наставља да буде активан део борбе против тероризма.

Напоменуо је да приштинске власти раде на повратку жена и деце са ратом угрожених подручја Блиског истока и додао да томе посвећују посебну пажњу.

Прочитајте ОВДЕ како су Шиптари кренули у стварање тзв. “велике Албаније”.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА