Најновије

ТУРЦИ ПРИТИСЛИ ОФАНЗИВОМ: Подршку им пружају ауто бомбе! Ево где је експлодирала још једна! (ВИДЕО)

Аутомобил бомба експлодирао је 2. новембра у окупираном граду Тел Абијад на северу села Рака, саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права (СОХР).

Илустрација (Фото: Амн)

Локални извори рекли су да је аутомобил бомба експлодирао у близини бензинске пумпе у граду, који се налази на сиријско-турској граници.

"Најмање десет милитаната и цивила је убијено, док је 21 особа задобило разне ране, од којих су неке у критичном стању", наводи се у извештају мониторинг групе са седиштем у Великој Британији.

Прошле недеље, Тел Абијад и његова околина били су сведоци низа експлозија. Већина напада била је усмерена на седиште Сиријске националне армије (СНА) које је подржала Турска, а која је прошлог месеца окупирала град у оквиру мировног пролећа под вођством Турске.

Као и обично, опозициони извори оптужили су Сиријске демократске снаге (СДФ) које су предводиле курдске власти да оркестрирају нови напад. Међутим, докази нису представљени.

Ови бомбашки напади показују погоршање сигурносне ситуације на североистоку Сирије, што је вероватно резултат турске војне офанзиве на регион.

Сиријски Курди одбијају да преузму контролу нафтних бушотина на североистоку земље, што се види и у најави Вашингтона да ће задржати трупе на том подручју арапске земље.  Прочитајте ОВДЕ    све детаље.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА