Најновије

ОВАЈ ЧОВЕК ЈЕ НЕУНИШТИВ: Љајић министар већ 6.611 дана! Променио три државе, девет влада, осам премијера...

Актуелни министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић апсолутни је рекордер по дужини министарског стажа од увођења вишестраначја у Србији.

Расим Љајић (Фото: Јутјуб)

Почетком новембра навршило се тачно 19 година од када је Љајић први пут изабран на функцију министра, а од тада је учествовао у чак девет влада, у три државе (Савезна Република Југославија, Србија и Црна Гора - СЦГ, Република Србија). Једини прекид у свом министровању Лјајић је имао од тренутка распада СЦГ у јуну 2006. до избора друге владе Војислава Коштунице, маја наредне године.

Режими су се мењали, али се у свим владама нашло место и за лидера Социјалдемократске партије Србије, који је задржао статус "најпожељнијег коалиционог партнера" сваке власти. Расим Љајић је на различитим министарским функцијама провео укупно 6.611 дана (закључно са 20. новембром 2019), по чему је далеко испред конкурената на листи "најдуговечнијих министара".

Друго место на "табели" заузима шеф социјалиста Ивица Дачић, који је у извршној власти укупно 4.245 дана, од чега 3.606 као министар.

Лидерском двојцу донекле могу да парирају само Велимир Веља Илић са 3.066 министарских дана и Млађан Динкић са 2.765, с тим што ће се Љајићева и Дачићева предност додатно увећати, барем до истека мандата актуелне владе.

У наставку вас подсећамо на најинтересантније чињенице у вези с Љајићевом каријером министра.

Прочитајте ОВДЕ шта је Петер Хандке рекао о Слободану Милошевићу.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА