Најновије

ОГЛАСИЛА СЕ И ЗАХАРОВА: Ево како је коментарисала случај са „руским шпијуном“ у Србији

Портпарол Министарства спољних послова, Марија Захарова је прокоментарисала појаву видео снимка са наводним „руским обавештајцем“ у Србији, те снимак повезала са предстојећим разговорима председника двеју земаља.

Марија Захарова (Фото: ria.ru)

"Навикли смо на чињеницу да се пре контаката на највишем нивоу, негде у недељу, за неколико дана, појаве неке `занимљиве` приче као нека врста сензације. Тада, међутим, време прође, све се то дезавуише или се покаже да је журно измишљена провокација. Чини ми се да се сва питања која изазивају забринутост за земљу, државу, решавају одговарајућим каналима", рекла је Захарова на прес конференцији.

Према њеним речима, аутори овог "филма" добили су задатак да спроведу провокативне акције како би на одговарајући начин изазвали расположење код људе пре низа међудржавних преговора.

"Тако нешто смо редовно виђали. У последњих годину дана могу да наведем десетак сличних примера када су се или пред посете, разговоре, самите, или одмах после одвијале сличне провокативне приче, хибридни гестови, `фејкови`"

Захарова је нагласила да прво морају бити потврђене све чињенице - када је видео снимљен, ко је приказан на њему и ко га је монтирао.

"Не бежим од коментара. Дефинитивно ћу се вратити овој теми када будем имала неке чињенице. Увек се враћамо на такве случајеве када нам све чињенице леже пред очима и када су заиста потврђене", закључила је Захарова.

Пекинг жестоко упозорио Трампа! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА