Најновије

АМЕРИКАНЦИ И ТУРЦИ НАОРУЖАЛИ ДО ЗУБА ТАЧИЈЕВЕ УБИЦЕ! Албанци су добили најопасније НАТО оружје да прете Србима!

Видимо ко са стране наоружава Албанце на Косову, рекао је председник Србије Александар Вучић и открио шта се заиста дешава у јужној српској покрајини.

Лажна војска лажног Косова (Фото: mksf-ks.org)

Америка, али и Турска увелико обучавају и наоружавају војнике тзв војске Косова. Опрема коју користе Тачијеви специјалци је сва америчка и по свим НАТО стандардима.

Према нашим сазнањима из извора у Приштини Американци су донирали Приштини тридесетак "хамвија", а Турци и Американци обучавају Албанце са Косова за пилоте хеликоптера.

Пре два месеца САД су испоручиле Албанији 37 противминских оклопних возила МРАП "нејвистар макспро".

Возила је на специјалној свечаности преузела министарка одбране Албаније Олта Хачка, а примопредаји су присуствовали и начелник Генералштаба албанске војске, бригадни генерал Бардил Количаку и представница Амбасаде САД у Тирани Лејла Мозес.

Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи најавио је раније да ће опрема, коју ће користити косовски војници, бити америчка.

"Мисија и нови мандат косовских безбедносних снага усвојени су у пуној координацији са САД. Опрема коју ће користити војска биће америчка, а и обука Војске Косова биће по америчким стандардима", навео је Тачи на свом налогу на Фејсбуку, након што је посетио седиште компаније "Боинг", а преноси РТК на српском језику.

Он је додао да је "у највећој компанији света" видео њихова достигнућа и разговарао о могућностима сарадње за развој косовских безбедносних снага и опште повећање капацитета "одбране Косова".

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је забринут по питању евентуалне дестабилизације и ескалације сукоба у региону и да Србија чини све да до тога не дође, као и да наша земља мора да се наоружава, јер то раде све земље око нас.

"Ја сам увек забринут и радимо све да не дође до дестабилизације у реигону. И ова новосадска иницијатива са Албанијом и Северном Македонијом је за нас много важна, јер је то такође и мировна и политичка иницијатива, али и економски важна за нас", рекао је Вучић гостујући на Првој.

Каже да се наоружавају и Бугарска, Румунија, Мађарска, Хрватска и друге мање земље у складу са својим могућностима.

"Видимо ко са стране наоружава и Албанце на КиМ и које хеликоптере тржи Црна Гора и све то пратимо", рекао је председник Србије.

Ако попустимо на Космету, следи страшан сценарио! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА