Најновије

ОГЛАСИЛА СЕ УКРАЈИНА! Србија није продавала Украјинцима оружје за убијање Руса!

Писање светских и српских медија о томе да је Србија наводно продавала Украјини муницију за 'убијање Руса на Донбасу, је режирана провокација и невешт покушај да се дискредитују власти Србије и Украјине, саопштено је данас из украјинске амбасаде.

Украјинац (Фото: Министарство одбране Украјине)

"Сматрамо поменуте публикације режираном провокацијом и невештим покушајем да се дискредитују власти Србије и Украјине", наведено је у саопштењу Амбасаде Украјине у Београду.

Из украјинске амбасаде кажу да је у праву министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, који је рекао да чак и када би Србија продала оружје Украјини, то не би било незаконито, јер не постоји ниједна међународна забрана на снабдевање свих врста оружја и муниције Украјини од стране било које државе у свету.

У саопштењу се наводи и то "да Кремљ већ скоро шест година тврди да руске војске на територији Украјине нема", али да " цео свет добро зна да се Украјина брани од регуларне војске Русије и руских плаћеника", којих, наводе, има око 40. 000 који располажу огромном количином оружја, направљеног и коришћеног искључиво у Русији.

Прочитајте ОВДЕ   чиме нас Запад упозорава на велику претњу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА