Најновије

ОВОЛИКО КОШТА “НЕЗАВИСНОСТ” КОСОВА: Објављен износ уплаћен Американцима за лобирање!

Иако ни после нешто више од месец дана од ванредних парламентарних избора још нема озбиљније најаве о формирању нове косовске владе, са рачуна косовског министарства иностраних послова уплаћено је 90.000 долара америчкој компанији за потребе лобирања. Како су пренели електронски медији на Косову и Метохији, Беџет Пацоли за те намене изабрао је компанију "Глобал стратеџик адвајзори" у власништву Џејмса Менгеса, блиског Рудију Ђулијанију, бившем градоначелнику Њујорка, а сада адвокату америчког председника Доналда Трампа, да му помогне да се обрати владиним званичницима и америчким привредницима у оквиру лобирања.

Вашингтон, КиМ (Фото: pixabay. com/pravda.rs)

Документи тог споразума објављени су на сајту Министарства правде САД, што је и обавеза. У ставу 10 се појашњава да ће приштинско министарство америчка компанија саветовати о томе којим би се званичницима САД требало обратити у различитим приликама, као и да ће тумачити њихове повратне информације и одговоре. Аконтација у износу од 90.000 долара компанији трансферисана је 17. октобра.

Како наводе поједини политички аналитичари са КиМ, сумња се да је новац који је уплаћен са рачуна министарства заправо прикупљен од Албанаца из дијаспоре који су најпознатији по шверцу дроге и оружја.

- Познато је да су Албанци и пре пар година издвојили милионске суме новца за лобирање тако да су на први "талас" признавања Косова утицали пре свега бивши амерички председник Бил Клинтон и његова супруга, који су добили чак по 50 милиона евра - истиче један српски аналитичар са КиМ.

Албанци су, иначе, у све већој паници због непрекидног повлачења признавања Косова које је у последњих годину дана значајно интензивирано.

Курти организује марш за национално уједињење у Тирани!Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА